Устилуг: в місті думають як провести каналізацію

15 Листопада 2017, 17:40
6427

Керівництво Устилузької ОТГ думає над тим, як провести каналізацію у місті. Виконання цього завдання прописано в розробленій стратегії розвитку ОТГ на 2017- 2025 роки.

Про це йшлося під час зустрічі волинських медійників з представниками Устилузької ОТГ, яка відбулася в ході прес-туру «Реалізація стратегій у волинських ОТГ», організованого Волинським підрозділом «Центру розвитку місцевого самоврядування», що діє за підтримки програми «U-LEAD з Європою».

Як розповіла заступник голови Устилузької ОТГ Світлана Дубицька, ця громада належить до 22 ОТГ України, стратегія розвитку якої була написана за допомоги Фундації інститутів менеджерських міста Любліна в рамках програми «Українська адміністрація майбутнього», і включає такі напрямки як економічний розвиток, освіта і культура, туризм, та охорона навколишнього середовища.

Було також озвучено, що приорітетним для цієї ОТГ є розвиток галузі туризму, адже саме на території цієї громади розташований музей-садиба видатного композитора Ігоря Стравінського, чиє життя та творчість були тісно пов’язані із Устилугом.

В ході спілкування ї із медійниками заступник голови ОТГ повідомила, що в рамках реалізації стратегії розвитку буде чимало зроблено на благо громади, зокрема й каналізування, реконструкція водопостачання та водовідведення на території міста Устилуг.

Як відомо, мешканці Устилуга користуються водогоном, проте вода в ньому абсолютно непридатна для пиття. А централізованої каналізації в місті немає взагалі.

В ході прес-туру журналісти також ознайомилися із сьогоденням та планами на майбутнє Устилузької, Зимненської та Павлівської ОТГ.

Нагадаємо, нещодавно з'явилась інформація, що Устилуг увійшов до переліку найкрасивіших маленьких міст України.









 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024