Про роботу комунальникі та ремонт доріг: у Володимирі провели брифінг з журнатістами

23 Грудня 2021, 19:30
Про роботу комунальникі та ремонт доріг: у Володимирі провели брифінг з журнатістами 506
Про роботу комунальникі та ремонт доріг: у Володимирі провели брифінг з журнатістами

Міський голова Ігор Пальонка провів традиційний щотижневий брифінг для журналістів місцевих ЗМІ, під час якого відповів на питання, що стосуються різних сфер життя громади.

Подія відбулася 22 грудня. Про пишуть на сайті Володимира.

«Комунальна техніка працює на дорогах, які чистять та посипають піщано-соляною сумішшю. У понеділок приступили до роботи близько 17-ї години – спочатку працювали на МАЗі, який ми придбали цього року для «Полігону», а коли потік автомобілів вщух, виїхали трактори», – розповів Ігор Пальонка.

Він додає, що починали з центральних доріг – Устилузької-Луцької-Ковельської, після чого приступили до бічних. Були нарікання на вулицю Зимнівську, тому дав доручення посипати і її, хоча це повинна робити Служба автомобільних доріг.

Також міський голова розповів про те, що 23 грудня відбудеться сесія, на якій будуть приймати бюджет та затверджувати перелік доріг, які ремонтуватимемо у 2022-2023 роках.

«Надіємось, що наступного року документація по реконструкції валів Городища буде завершена і ми запустимо торги по виконанню робіт. Щодо двох доріг на території сільської місцевості – Новосілки-Орані та під’їзної до Дігтева, віримо, що Служба автомобільних доріг області виконає свої зобов’язання і проведе їх ремонт», – додає очільник.

Він додає, що щодня отримує інформацію від медиків щодо ситуації із рівнем захворюваності, тому можу запевнити, що ріст у нас не спостерігається. Проте наразі Волинська та Запорізька області єдині в Україні, які лишаються у «червоній» зоні. Це стосується не лише кількості хворих, а і вакцинації. Проте, сподіваємось, що ситуація поліпшиться і Волинь перейде у зону, де карантинні обмеження будуть послаблені.

 «Відповідна постанова ВРУ, підписана головою Верховної Ради, уже опублікована у газеті «Голос України», відтак вступить у дію 31 грудня цього року. Відповідно до цього ми на своїх бланках, або в рішеннях міської ради будемо змінювати назву міста на «Володимир». Щодо зміни назв та статутів, то це наразі спірне питання, адже із перейменуванням змінено лише місце реєстрації, а засновником лишається Володимир-Волинська міська рада, адже громада назву не змінила», – наголосив пан Ігор.

Це питання лишається відкритим, оскільки у цьому процесі ми, мабуть, будемо першопрохідцями в Україні. Чекаємо наразі роз’яснення з Мінрегіону та профільного комітету Верховної Ради.   

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024