Біля лікарні Володимира встановлюють кисневу станцію

13 Січня 2022, 16:10
Біля лікарні Володимира встановлюють кисневу станцію 542
Біля лікарні Володимира встановлюють кисневу станцію

На території Володимир-Волинського територіального медичного об'єднання розпочалися роботи по встановленню системи лікувального газопостачання. 

Проінспектував хід виконання робіт міський голова Ігор Пальонка, інформують на офіційному сайті громади.

Генеральна директорка медичного об’єднання Тетяна Ващук розповіла про принцип роботи даного обладнання. Такі станції широко використовують медичні заклади Європи, адже це найоптимальніший і найменш затратний спосіб отримання чистого кисню, який генерується зі звичайного повітря.

Нині на завершальній стадії коригування ПКД на виконання робіт, після чого розпочнуться основні роботи по введенню в експлуатацію кисневої системи. Всього проєктом передбачено близько 11,7 мільйона гривень, з яких 6,5 мільйонів – з місцевого бюджету, 765 тисяч державної субвенції, а решта власні кошти ТМО. Ціна обладнання турецького виробництва становить 6 мільйонів гривень.

Слід зауважити, що у ТМО вже працює киснева станція потужністю 85,5 л/хв. Станція, яка нині вводиться в експлуатацію, є значно потужнішою, адже виробляє кисень в обсязі 650 л/хв. Це дасть змогу централізовано подавати кисень великій кількості хворих, адже з кожною хвилею Covid-19 мутує і споживання пацієнтом чистого кисню зростає у 3-4 рази.

Також у ТМО планують встановити ще одну станцію потужністю 500 л/хв, яка буде централізовано закуплена за кошти державного бюджету. 

Кисневі станції постачатимуть кисень до кожного ліжка пацієнтів усіх відділень ТМО.

Читайте також: Овадне, Устилуг, Володимир: де фіксують нові випадки коронавірусу

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024