У громаді Володимира перевіряють в якому стані укриття

02 Лютого 2022, 13:48
У громаді Володимира перевіряють в якому стані укриття 556
У громаді Володимира перевіряють в якому стані укриття

У Володимирі обстежують укриття, які є на території громади, аби оцінити їхній стан. 

Перевірили стан укриттів представники відповідних служб разом із першим заступником міського голови Ярославом Матвійчуком, інформують на сайті громади.

Зокрема, оглянули укриття, що знаходиться у підвальному приміщенні Центру професійної освіти. Це одна з кращих споруд цивільного захисту нашого міста, у якій можуть знайти прихисток до трьох сотень людей. Наразі тут облаштовано тир для стрільби та навчальний кабінет. В укритті зберігаються медичні аптечки та протигази, окрім цього у приміщенні є система вентилювання.

Наступна споруда, яку оглянули, знаходиться на вулиці Ковельській, 108. У цьому протирадіаційному укритті нині займаються вихованці військово-патріотичного центру «3-ий полк». Там сухо, тепло та є санвузол.  

Як зазначив Ярослав Матвійчук, зараз місцева влада спільно з відповідними структурами аналізує стан усіх укриттів громади, аби винести на обговорення депутатів питання виділення додаткових коштів на їх ремонт та належне облаштування. Також планується спільна нарада міського голови з очільниками ОСББ та управляючою житловою компанією щодо наведення порядку у підвалах будинків, які також можуть бути тимчасовими укриттями.   

Нагадаємо, на території Володимир-Волинської громади знаходиться 30  споруд цивільного захисту, 11 з яких перебувають у державній формі власності, 10 – у комунальній та 9 – у приватній. Окрім цього, є 44 підвальні приміщення у багатоповерхівках, які також можуть бути тимчасовими укриттями.

Читайте також: Звичайному володимирчанину в надзвичайній ситуації: список захисних споруд на території громади

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024