«Я тут до перемоги» – танкіст Князівської бригади з позивним Залізяка

13 Липня 2022, 21:55
«Я тут до перемоги» – танкіст Князівської бригади з позивним Залізяка 506
«Я тут до перемоги» – танкіст Князівської бригади з позивним Залізяка

На війну він потрапив із Майдану, 8 квітня 2014. У тому далекому квітні він ще був просто Вадимом, це вже згодом став Залізякою. 

І позивний зберіг аж до сьогодні, розповідають на сторінці 14 окрема механізована бригада імені князя Романа Великого у фейсбуці.

Службу починав в одному з добровольчих батальйонів, а згодом перейшов у Володимирську бригаду, в танковий батальйон.

Брав участь у боях за Дебальцеве та Горлівку, а в 2016 році разом зі своїм танковим екіпажем виграв змагання на найкращий танковий взвод Збройних Сил України, – пригадує Вадим. 
По закінченню контракту Залізяка звільнився з лав ЗСУ.
Відпочивати довелося недовго. Благо, встиг трохи підлікуватися, бо попередні роки війни «назбирав» у собі трохи осколків. А вже 25 лютого 2022 я був у військовій частині. Щоправда, не в «своїй»... Я хотів бути максимально корисним для нашої армії і для своєї держави, а тому доклав максимум зусиль, аби повернутися у свій танковий батальйон своєї 14-ї Князівської бригади, у свій колектив. Зараз я тут, де хотів бути, і роблю те, що вмію. І я тут – до Перемоги! – розповідає командир танку Залізяка. 
Свій чималий досвід Залізяка з задоволенням передає молодим побратимам, а за його проникливим поглядом, здається, ховається більше, ніж Вадим розповідає.

Та все одно цей погляд промовистий, і чітко говорить про одне, – ми переможемо!

Читайте також: З Волині на фронт відправили гуманітарний вантаж

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024