У Володимирі створять відділення екстреної медичної допомоги

10 Вересня 2022, 13:40
У Володимирі створять відділення екстреної медичної допомоги 492
У Володимирі створять відділення екстреної медичної допомоги

Розробники презентували скореговану проєктно-кошторисну документацію на проведення робіт із реставрації приймального відділення Володимирського ТМО

Скорегована документація передбачає створення на його базі відділення екстреної медичної допомоги, зазначив на своїй сторінці у фейсбуці голова громади Ігор Пальонка.

На світлинах із візуалізацією можна побачити як виглядатиме відремонтоване приміщення як зовні, так і всередині.

Відповідно до розробленого проєкту відділення буде реконструйоване добудованим заїздом для карет невідкладної медичної допомоги, а також розширене до площі понад 2 тисячі метрів квадратних. На ремонт приміщення уже оголошуються торги і до кінця року планується його завершення. На це, з місцевого бюджету буде витрачено  26 мільйонів гривень, виділення яких погодили депутати на крайній сесії міської ради.

«Нове приймальне відділення матиме діагностичний, операційний та інтервенційний блоки з сучасним ангіографом для лікування інфарктів та інсультів. Тут буде усе необхідне для надання швидкої та якісної допомоги пацієнтам при невідкладних станах по різних напрямах. Відділення також спроєктовано таким чином, що у приміщенні буде забезпечений повний доступ для людей з інвалідністю.

Медицина – це пріоритетна галузь для нашої громади. Тож, не зважаючи на те, що ТМО свого часу не стало опорною лікарнею і, як наслідок, не отримало додаткового державного фінансування, протягом двох останніх років з місцевого бюджету було виділено десятки мільйонів гривень, завдяки яким  зроблено сучасний ремонт, придбано нове обладнання та забезпечено усі відділення лікарні киснем.

Реконструкція приймального відділення, а також придбання дороговартісного ангіографа, стануть іще одним кроком у боротьбі за статус кластерної лікарні, який, сподіваюсь, отримає саме Володимирське ТМО», – йдеться у дописі.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024