Волиняни у соцмережах поширюють неактуальне повідомлення про розшук рідних дитини

25 Жовтня 2022, 15:30
Волиняни у соцмережах поширюють неактуальне повідомлення про розшук дитини 2193
Волиняни у соцмережах поширюють неактуальне повідомлення про розшук дитини

Волиняни у фейсбуці активно поширюють повідомлення про розшук рідних маленького хлопчика, якого знайшли на одній з вулиць Чернівців.

Фактчекери Район.Володимир  з'ясували, що повідомлення неактуальне. Дитину знайшли ще у 2015 році, за кілька днів після того, як поліція оголосила у розшук батьків маленького хлопчика. 

В одному з чернівецьких інтернет-видань 16 лютого 2015 року з'явилася інформація, що про те, що на одній з центральних вулиць міста помітили хлопчика, віком 2,5-3 років, який був без супроводу дорослих. 

Працівники кримінальної міліції у справах дітей опитали перехожих, мешканців прилеглих будинків, але встановити особу малолітньої дитини та її родичів не вдалося. Тоді дитину направили у міську дитячу клінічну лікарню.

Як згодом повідомила прес-служба ВЗГ УМВС України в Чернівецькій області, тільки завдяки відеосюжету на телебаченні, а також активному поширенню фото дитини в соціальних мережах, його мати дала про себе знати.

Як з'ясувалося, сина вона востаннє бачила ще 12 лютого. Саме тоді з хлопчиком 30-річна жінка пішла в гості до свого 61-річного знайомого. Там вони випили пляшку горілки і маму «потягнуло» до свого колишнього чоловіка. Дитину вона залишила на товариша по чарці: обіцяла повернутися ввечері. Але її «гулянка» закінчилася тільки в неділю 15 лютого. Тоді жінка приїхала за сином, але малого вдома у знайомого не було. Чоловік сказав, що в суботу ходив з хлопчиком в магазин, але той зник.

ВИСНОВОК

Шановні користувачі соціальних мереж, уважно перечитуйте подібні дописи та звертайте увагу на дату їх оприлюднення, перед тим, як поширити. Також зверніть увагу на коментарі. Саме там іноді може бути вказана вся актуальна інформація про допис і події, які там викладені. 

Читайте також: Володимирчани у соцмережах поширюють неактуальне повідомлення про загублену дівчинку

 

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024