Жителі села Заріччя висловились проти перейменування вулиці Стемковського

07 Листопада 2022, 10:00
На Володимирщині жителі села висловились проти перейменування вулиці 1089
На Володимирщині жителі села висловились проти перейменування вулиці

У Володимирі, у приміщенні Центру надання адміністративних послуг на минулому тижні відбулося громадське обговорення  перейменування вулиці Стемковського у селі Заріччя

Начальник управління містобудування, архітектури та комунальних ресурсів міськвиконкому Андрій Трофимук на початку обговорень зачитав звернення громадян, які письмово надійшли на ім’я міського голови у період опитування громадської думки, інформують у міськраді.

Нагадаємо, що робоча група  рекомендувала вулицю Стемковського до перейменування, запропонувавши натомість нові варіанти назв, а саме: Покровська та Симона Петлюри. Проте більшість жителів села висловились проти перейменування, про що свідчать як поодинокі, так і колективні звернення. 

На підтримку жителів Заріччя висловився й історик Петро Голячук. Він наголосив, що історія знає чимало випадків, коли події трактують двояко та закликав депутатів міської ради врахувати це, а також наголосив, що родина Стемковських користується шаною та повагою у зарічанців. 

За результатами громадського обговорення буде підготовлений відповідний проєкт рішення, а остаточний висновок щодо перейменування вулиці Стемковського буде винесено депутатами міської ради уже на черговій сесії.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024