У Володимирі попрощались із полковником Сергієм Хоміком

17 Листопада 2022, 21:30
У Володимирі попрощались із полковником Сергієм Хоміком 1007
У Володимирі попрощались із полковником Сергієм Хоміком

У Володимирі 17 листопада провели в останню путь полеглого 36-річного полковника, командира вертолітної ескадрильї Сергія Хоміка

Вшанувати пам’ять захисника, який боронив рідну землю від рашистської навали, прийшли його рідні, колеги, побратими, керівництво та жителі громади, інформують на офіційному сайті Володимирської громади. 

Сотні володимирчан вийшли на вулиці міста, аби долучитись до коридору шани полеглому захиснику, земляку Сергію Хоміку. 

Після закінчення університету уродженець села Сусваль Сергій Хомік  служив льотчиком-штурманом вертолітної ланки пошуково-рятувального забезпечення вертолітної ескадрильї транспортної авіації у місті Вінниця. Пройшовши нелегкий шлях до командира вертолітної ескадрильї, наш земляк з перших днів війни обороняв українську землю від загарбника. Екіпаж полковника Хоміка здійснював успішні бойові вильоти, а під його керівництвом бойові уміння опанували понад 20 льотчиків. 

За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України Сергій Хомік був нагороджений Орденом за мужність III та II ступенів, а також відзнаками Міністерства оборони України, головнокомандувача збройних сил України, командувача повітряних сил ЗСУ та відзнаками від ООН.

11 листопада, під час виконання бойового завдання на Донеччині, 36-річний полковник загинув. У Героя залишилися батьки, дружина та двоє малих дітей. Брат та батько Сергія донині продовжують виборювати нашу незалежність на полі бою. 

Поховали захисника з усіма військовими почестями у рідному селі Сусваль

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024