У Володимирі вшанували пам'ять жертв Голодоморів в Україні

26 Листопада 2022, 20:40
У Володимирі вшанували пам'ять жертв Голодоморів в Україні 895
У Володимирі вшанували пам'ять жертв Голодоморів в Україні

У Володимирі 26 листопада біля символічної могили, що у парку «Слов'янський», відбувся пам'ятний захід на якому вшанували пам'ять жертв Голодоморів в Україні.

Захід відбувся за участі керівників міста, району, духовенства та громадськості, інформують на сторінці громади у фейсбуці.

Ведучий заходу зачитав основні факти та цифри страшних подій першої половини двадцятого століття, коли на теренах України голодом заморили мільйони людей.

Після панахиди, яку відслужили священники ПЦУ на чолі з єпископом Матфеєм, учасникам заходу роздали колоски та хліб, який ламали усі охочі, вшановуючи пам'ять замордованих голодом українців. Потому до символічної могили поклали квіти з пшеничними колосками та запалені лампадки.

 
90 років тому проти українців росіяни застосовували геноцидні практики, намагаючись знищити нашу націю голодом. Тепер росія переслідує ту саму мету, що й під час Голодоморів — знищити українську ідентичність і націю. Та цього разу вони хочуть поставити нас на коліна, залишивши без світла, води і тепла. Проте ми пам'ятаємо уроки минулого, єднаємось у спільній боротьбі та обов'язково переможемо, - зазначив єпископ Матфей у своїй промові.

 
Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024