У новому році у маршрутках Володимира запрацюють валідатори

13 Грудня 2022, 16:30
У новому році у маршрутках Володимира запрацюють валідатори 806
У новому році у маршрутках Володимира запрацюють валідатори

У 2023 році у транспортних засобах, які надають послуги по маршрутних перевезеннях у Володимирській громаді, буде запроваджено автоматизовану систему оплати проїзду.

 12 грудня у Володимирській міській раді відбувся конкурс на відбір оператора електронних систем, інформують на сайті громади.

На розгляд конкурсної комісії, яку очолив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук, надійшли пропозиції від двох учасників: ТзОВ «Сіті Кард Систем» та ТзОВ «Ізі Софт». Представники обох фірм надали на конкурс перелік необхідних документів та презентували свої пропозиції.

Представниця ТзОВ «Сіті Кард Систем», яке встановило та обслуговує автоматизовану систему оплати проїзду у Луцьку та Костополі, детально розповіла як працює дана система, продемонструвавши наочно роботу валідатора, з допомогою якого оплачуватиметься проїзд.

Після впровадженої автоматизованої системи пасажир зможе оплатити за проїзд кількома способами: придбавши транспортну картку у терміналі (учасник конкурсу запропонував встановити у Володимирі три таких термінали), зчитавши QR-код з мобільного додатка або електронного квитка або ж з допомогою безконтактної оплати NFC банківською карткою.

Автоматизована система дасть можливість здійснювати gps-моніторинг, завдяки чому можна відстежувати рух автобуса у реальному часі в спеціальному додатку. Така система передбачає встановлення відеоспостереження у транспортних засобах, а також аудіосповіщення про наступну зупинку із зазначенням її назви.

Представники іще одного учасника конкурсу ТзОВ «Ізі Софт» під час презентації розповіли, що їхня компанія обслуговує дві сотні валідаторів у громадському транспорті Одеси й поки що не має великого досвіду у запровадженні автоматизованої системи. Також запропоновані компанією пристрої не мають технічної можливості оснастити автобуси відеоспостереженням та аудіосповіщенням.

У підсумку обговорення двох пропозицій комісія визначила переможцем конкурсу ТзОВ «Сіті Кард Систем».

Зазначимо, що встановлення обладнання для системи валідування проїзду не передбачає додаткових витрат ні з боку перевізника, ні органу місцевого самоврядування, адже здійснюватиметься виключно за кошти оператора електронних систем. Обслуговуватиме пристрої у маршрутках сервісно-технічна служба, яку створять у Володимирі. З оплати кожної поїздки обслуговуюча компанія отримуватиме 8 відсотків комісії, при цьому для пасажирів тариф залишатиметься незмінним.

Відтак орієнтовно за пів року у громадському транспорті Володимира запрацює електронний квиток. Завдяки автоматизованій системі оплати проїзду значно простіше можна буде здійснювати моніторинг пасажиропотоку, зокрема серед пільгових категорій, проїзд яких частково відшкодовується з місцевого бюджету громади.

Ще одна важлива зміна для пасажирів пільгових категорій –  вони зможуть користуватись маршрутним транспортом по усіх напрямках, а не лише на окремих пільгових рейсах, як це відбувається зараз.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024