У Володимирі обговорили хід будівництва укриття для ліцею імені О. Цинкаловського.

05 Січня 2023, 15:40
У Володимирі обговорили хід будівництва укриття для ліцею імені О. Цинкаловського. 524
У Володимирі обговорили хід будівництва укриття для ліцею імені О. Цинкаловського.

Міський голова Ігор Пальонка провів нараду за участі заступників міського голови, депутатів міської ради та керівників профільних управлінь щодо питання будівництва укриття для ліцею ім. О. Цинкаловського у Володимирі.

Рішення збудувати дане укриття до початку наступного навчального року прийняли на сесії міської ради іще торік, оскільки це єдиний заклад освіти громади, де неможливо облаштувати укриття, інформують у міськраді.

Нарада відбулась за участі архітектора Михайла Габреля, який презентував детальний план майбутньої забудови, яка розташовуватиметься впритул до одного із корпусів. Як пояснив проєктант, таке місце обрали, аби витримати норми по відстанях, які долатимуть діти на шляху до укриття. Оскільки згідно з законодавством України, будувати укриття як окреме приміщення не можна, то над ним буде зведено двоповерховий навчальний корпус з 24-ма класами. 

Будівництво виконуватиметься у кілька черг, оскільки головним завданням наразі є облаштування укриття без якого діти не зможуть сісти за шкільні парти.

Проєктанти розроблятимуть приміщення, що матиме площу близько 600 метрів квадратних, відповідно до всіх сучасних вимог: з необхідними комунікаціями, а також класними кімнатами, в яких діти зможуть займатись під час тривоги.

Окремо зупинились на нараді й на археологічній складовій, адже ліцей ім. О. Цинкаловського знаходиться у межах історичного ареалу міста, тому перед початком будівництва тут мають бути проведені розвідувальні роботи. 

Уже 30 січня відбудеться громадське обговорення детального плану даної території, після чого оголосять тендер на виготовлення проєктно-кошторисної документації.

Коментар
27/04/2024 П'ятниця
26.04.2024