Володимирчанки можуть отримати грант на отримання освіти у ІТ напрямку

12 Січня 2023, 19:45
Під час вебінару 211
Під час вебінару

У Володимир-Волинській філії Волинського обласного центру зайнятості відбувся інформаційний вебінар.

Під час вебінару розповідали про надання грантів на  навчання інформаційним технологіям для жителів області, інформують у центрі зайнятості. 

Даний захід проводився задля забезпечення розширення економічних прав та можливостей жінок для відновлення та розвитку. Сам проєкт спрямований на розширення можливостей для зайнятості жінок, а також збільшення їх доступу до інноваційних та більш оплачуваних сфер діяльності.

Загальний розмір гранту: до 38 000 грн. Грант може покривати від 50% до 100% витрат на навчання. Участь у конкурсі можуть брати особи, які мають освіту, досвід, навички в ІТ сфері та наявність технічного устаткування відповідно до обраного напрямку в ІТ сфері.

В першу чергу програма підтримує осіб, які мають соціальні та фінансові критерії вразливості:

  • жінки-голови домогосподарств з неповнолітніми дітьми (незалежно від присутності або відсутності чоловіка у сім’ї);
  • жінки, які є внутрішньо переміщеними особами (включаючи жінок, які перемістилися на території України після 24 лютого 2022 року у зв’язку з військовими діями);
  • особи (жінка або чоловік) з інвалідністю;
  • жінки, які доглядають за людьми похилого віку/людьми з інвалідністю/ людьми з тяжкими хронічними захворюваннями;
  • батьки (жінка або чоловік) – одинаки;
  • безробітні жінки, освіта яких не дозволяє їм знайти роботу у зв’язку з озброєним конфліктом;
  • жінки, які втратили роботу/постійний дохід внаслідок конфлікту або факторів, пов’язаних з СОVID-19;
  • безробітні жінки з інженерною освітою, яка вже не є актуальною у зв’язку з перевагою інших прогресивних галузей або із закриттям підприємств.

Програма передбачає навчання на короткострокових та інтенсивних онлайн курсах (від 3 до 12 місяців) у провідних ІТ школах та академіях, які є партнерами АСТED.

Грант покриває навчання на курсах вивчення мов програмування, Front-end, Васk-еnd, тестування, комп’ютерна графіка та дизайн, та інших, які безпосередньо належать до програмування та розробки програмного продукту. Очікується, що отримувачі гранту докладуть максимум зусиль у працевлаштуванні та протягом року почнуть працювати за обраним напрямком для досягнення мети проєкту.

Подача заявки та детальні вимоги за посиланням: https://ee.humanitarianresponse.info/x/eTxKKdmG

Партнерами проєкту є Французька гуманітарна організація ACTED в рамках реалізації проєкту SEE за фінансової підтримки Global Affairs Canada.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024