Танкісти Князівської бригади вже давно знайомі з танками «Леопард»

28 Січня 2023, 10:50
Танки «Леопард» 487
Танки «Леопард»

Командир 14 окремої механізованої бригади імені князя Романа Великого полковник Олександр Охріменко поділився, що танкісти бригади, як ніхто, знайомі з танками «Леопард».

Про це полковник розповів для Military Media Center.

«Знайомство» відбулося в Німеччині, під час танкових змагань «Сильна Європа» («Strong Europe Tank Challenge») де танкісти 14 бригади представляли Збройні Сили України. Саме танкісти Князівської бригади тричі, в різні роки, ставили переможцями конкурсу на найкращий танковий взвод.

Танкісти Князівської бригади були основною ударною силою під час боїв за Київщину на початку повномасштабної війни, у лютому-березні 2022 року, та основою оборони столиці України, Києва, впевнено зупинивши ворога і змусивши його відступити.

Озброєння від наших західних партнерів, зокрема, танки «Леопард», дозволять Україні суттєво посилити перевагу Сил оборони на полі бою, повернути тимчасово окуповані ворогом території, у тому числі Крим, наблизять часи нашої перемоги. Разом із західними партнерами ми сьогодні ведемо визвольну цивілізаційну війну, – зазначив Охріменко.

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024