У Володимирській міській раді відбулася зустріч із підприємцями міста

06 Квітня 2023, 12:35
Зустріч з підприємцями міста ФОТО 131
Зустріч з підприємцями міста

4 квітня у Володимирській міській раді відбулась зустріч «за круглим столом» із підприємцями міста Володимир. Організував збори ВФПП «Бізнес-Центр» за участю керуючого справами міськвиконкому Ірини Лошенюк, керівника Володимирської філії АТ «Ощадбанк» Олега Козака та спеціаліста філії Волинського обласного центру зайнятості у місті Володимир Людмили Пась.

Фахівці розповіли підприємцям про можливість отримання гранту на власну справу за урядовою програмою єРобота, в межах якої українцям дають фінансування на відкриття або розвиток бізнесу. Про це пишуть на сторінці міської ради.

Грантові кошти можна використати:

  • на придбання обладнання, сировини, матеріалів;
  • на оренду приміщення та транспортних засобів, необхідних для реалізації бізнес-проєкту;
  • на закупівлю ліцензійного програмного забезпечення, оплату програмного забезпечення, послуг маркетингу та реклами.

Програма запроваджена у липні 2022 року, продовжена і на 2023 рік.

Олег Козак зауважив, що Ощадбанк долучився і до нового напряму програми єРобота, а саме: до видачі грантів на створення чи розвиток ветеранського бізнесу. Напрям має на меті підтримати ветеранське підприємництво. Отримати грант на суму від 250 тисяч до мільйона гривень може ветеран (учасник бойових дій або людина з інвалідністю внаслідок війни) або чоловік чи дружина ветерана. Умовою надання безповоротних грантів є створення нових робочих місць.

Також, діють пільгові програми при оформленні найманих працівників, а саме:

Компенсації фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування за відповідну особу за місяць, але не більше подвійного розміру мінімального страхового внеску – за працевлаштування роботодавцем строком не менше ніж на 2 роки за направленням центру зайнятості зареєстрованих безробітних з-поміж осіб, які мають додаткові гарантії у працевлаштуванні та перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад місяць. Загальна тривалість виплати компенсації становитиме 12 місяців впродовж наступних двох років.

50% фактичних витрат на оплату праці, але не більше розміру мінімальної заробітної плати – за працевлаштування роботодавцем за направленням центру зайнятості строком не менше ніж на один рік осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років, а також осіб, які перебувають у статусі зареєстрованого безробітного понад місяць і належать до таких категорій: особи з інвалідністю, які не досягли пенсійного віку; учасники бойових дій. Загальна тривалість виплати компенсації становитиме 6 місяців впродовж наступного року.

50% мінімальної заробітної плати за відповідну особу за місяць, за умови якщо роботодавець за направленням центру зайнятості працевлаштовує зареєстрованого безробітного з-поміж осіб: віком до 25 років, які сумарно мають страховий стаж не більше 12 місяців; віком до 35 років – на перше робоче місце; звільнених зі строкової військової або альтернативної (невійськової) служби – на перше робоче місце після такого звільнення. Загальна тривалість виплати компенсації становить не більше 6 місяців за умови збереження гарантій зайнятості особи від 1 року.

Компенсація витрат роботодавцеві у розмірі 6 700 гривень щомісяця за кожну працевлаштовану особу, за яку роботодавцем сплачується єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. Загальна тривалість надання компенсації витрат не може перевищувати двох місяців з дня працевлаштування особи.

Заявки на отримання грантів можна подавати через портал Дія. Додатково отримувачі грантів зможуть пройти підприємницькі курси та отримати консультації в регіональних центрах зайнятості. За консультаціями, що стосуються отримання гранту, також можна звернутися до фахівця відділу економічного розвитку, проєктної діяльності та інвестицій Володимирської міської ради, ВФПП «Бізнес-Центр», АТ «Ощадбанк».

Довідково: такі зустрічі з суб’єктами господарювання та керівниками структурних підрозділів міськвиконкому, представниками державних організацій проводяться у міській раді щомісяця, аби підприємці мали змогу озвучити свої проблемні питання чи побажання до влади громади, а також отримати корисну інформацію.

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024