На митниці «Зосін-Устилуг» затримали перевізника контрабанди

14 Червня 2023, 13:15
На митниці затримали перевізника контрабанди ФОТО 979
На митниці затримали перевізника контрабанди

Посадові особи управління боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил працюючи зі спеціалістами Управління СБУ у Волинській області Волинської митниці викрили українця на спробі контрабанди.

Чоловік повертався з-за кордону через МАПП «Зосін-Устилуг» на власному авто. Він приховав від митного контролю товари, які за своїми характеристиками мають ознаки технічних засобів негласного отримання інформації. Про це повідомляє Волинська митниця.

Порушник намагався перевезти: картонну коробку з флеш-носіями, повербанками, зарядними блоками, GPS-трекерами та іншим обладнанням. Контрабанду громадянин розмістив у спеціальній ніші для акумулятора під переднім водійським сидінням транспортного засобу. Схованку виявили у ході повного митного огляду автомобіля.

Технічні засоби вилучили і скерували на експертизу. Правоохоронцям надіслали повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки злочину. Попередня кваліфікація порушення встановлена за статтею 201 Кримінального кодексу України.

Контрабанда, тобто переміщення через митний кордон України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації, карається позбавленням волі на строк від трьох до семи років.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024