У Володимирі відзначили 90-річчя утворення Українського товариства сліпих

14 Червня 2023, 17:38
Ювілей створення УТОС ФОТО 175
Ювілей створення УТОС

У Центрі культурних послуг міста Володимира відбулись урочистості, присвячені 90-річчю утворення Українського товариства сліпих. У заході прийняли участь члени місцевого осередку УТОС та запрошені гості, серед яких: міський голова Ігор Пальонка, керуюча справами міськвиконкому Ірина Лошенюк та начальниця управління соціальної політики Наталія Голюк.

Захід відбувся 13 червня. Про це пишуть на сторінці міської ради.

З вітальним словом до присутніх звернулась очільниця Нововолинської міжрайонної територіальної первинної організації УТОС Галина Маліц.

До складу організації, яка об’єднує людей з інвалідністю по зору, входять мешканці Нововолинська та усього Володимирського району. Зокрема з Володимир-Волинської міської територіальної громади – близько 70 осіб. 

Коротку історію створення організації, а також як змінились особливості її роботи в умовах воєнного стану розповіла секретарка первинної організації УТОС Людмила Савчук.

«Організація УТОС відіграє значну роль у боротьбі за права людей з інвалідністю по зору. Водночас місцева влада йде громадській організації назустріч, намагаючись підтримувати її фінансово. Відтак цього року з місцевого бюджету було виділено більшу суму коштів на статутну діяльність», – зазначив міський голова Ігор Пальонка у вітальному слові.

За активну громадську діяльність на благо Володимир-Волинської міської громади та з нагоди 90-річчя з дня утворення Українського товариства сліпих міський голова вручив подяки та подарунки таким членам Нововолинської МТПО УТОС: Валентині Данилюк, Ніні Назаровській, Ганні Писарогло, Майї Потурай та Валентині Рудь.

«Вітаю вас з ювілеєм організації, до складу якої ви входите. Бажаю міцного здоров’я, миру і якнайшвидшої допомоги. Як міський голова я усіляко сприятиму тому, щоб ви надалі відчували постійну підтримку місцевої влади», – підкреслив Ігор Анатолійович.   

Насамкінець на УТОСівців чекав невеликий концерт від творчих колективів, а також пакунки з продуктовими наборами.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024