У Володимирі обговорили проблеми ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії

28 Червня 2023, 13:44
Виїзне засідання Координаційної ради ФОТО 210
Виїзне засідання Координаційної ради

У Володимирському територіальному медичному обʼєднанні відбулося виїзне засідання Координаційної ради з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії.

Захід проходив 26 червня. Про це пишуть на сторінці Володимирського ТМО.
Заступниця голови Волинської обласної державної адміністрації, Голова Координаційної Ради з проблем ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та наркоманії Мирослава Якимчук повідомила інформацію щодо актуальних питань з ВІЛ-СНІДу на сучасному етапі.
Начальник управління охорони здоров’я Волинської обласної державної адміністрації Юрій Легкодух доповів про позитиви та труднощі реалізації Стратегії подолання епідемій ВІЛ-інфекції/СНІДу, туберкульозу та вірусних гепатитів в області до 2030 року.
Медичний директор Володимирського ТМО Віталій Баюн та завідувач інфекційним відділенням, керівник кабінету «Довіра», що займається профілактики та боротьби з ВІЛ-інфікуванням населення Дмитро Потирук та акушер-гінеколог Володимирського ТМО Віктор Загорський доповіли про організацію надання медичної допомоги ВІЛ-інфікованим та хворим на СНІД і туберкульоз у Володимирському районі.
У профільному кабінеті є можливість анонімно пройти безкоштовне тестування на ВІЛ-інфекцію, проконсультуватися у лікарів з питань її профілактики, пропаганди здорового способу життя та профілактики шкідливих звичок.
Від початку війни 35 хворих на ВІЛ з числа внутрішньо переміщених осіб проконсультували та видали АРТ в кабінеті «Довіра» КП «Володимирського ТМО».
У 2-х військових, які перебували на лікуванні у нашому закладі вперше виявили ВІЛ. Обидва поставлені на облік та отримують АРТ.

Результати з роботи кабінету «Довіра» у Володимирському ТМО:

  • Інформованість населення;
  • Вільний доступ до консультування та безоплатного тестування на ВІЛ-інфекцію;
  • Проведення профілактичної антиретровірусної терапії по передачі ВІЛ-інфекції від матері до дитини, видача АРТ ВІЛ-інфікованим;
  • Запровадження замісної підтримуючої терапії, метадонова програма.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024