У гімназії села Микуличі відбулося відкриття пам’ятних дощок на честь загиблих воїнів

21 Серпня 2023, 12:37
Памʼятні дошки встановили у селі Микуличі ФОТО 526
Памʼятні дошки встановили у селі Микуличі

У селі Микуличі Зимнівської громади на території гімназії відбулося відкриття пам’ятної дошки на честь загиблих воїнів Юрія Амірханяна, Юрія Мельничука та Антолія Гуцалюка. Усі троє у свій час здобували знання у цьому навчальному закладі.

Урочистий захід проходив у день Яблучного Спаса, 19 серпня. Про це пише голова Зимнівської міської ради Вʼячеслав Католик.

У церемонії відкриття взяли участь голова Зимнівської громади В’ячеслав Католик, старости Оксана Морозюк і Тамара Волинець, рідні та близькі загиблих та односельчани.

«Немає слів, щоб втішити родину, і якими можна було б передати біль. Але потрібно робити все, щоб ця війна стала останньою в Україні. Пам’ятні дошки на фасаді навчального закладу завжди нагадуватимуть про тих, хто віддав життя за наше сьогодення», – у своїй промові зазначила директорка гімназії Наталія Зелінська.

Меморіальну дошку відкривали мами Юрія Мельничука та Анатолія Гуцалюка, дружина Юрія Амірханяна.

Про двох воїнів детальніше розповім згодом. І не лише для того, щоб про них пам’ятали. А й для того, щоб люди знали, чому світлини деяких є на пам’ятній дошці у центрі міста, а про них нічого не відомо.
Довідково: Анатолій Гуцалюк сьогодні мав би зустрічати двадцять перший день народження. Та рівно рік тому замість відпустки повернувся додому у труні. Хлопець закінчив Володимирське ВПУ спеціальність водій-механік. Працював на одному з фермерських господарств. У 2021 році був призваний на строкову службу, яку проходив у президентській бригаді ім. Богдана Хмельницького. З початком повномасштабного вторгнення виконував бойові завдання по захисту Харківщини, Сумщини та Донеччини. Під час одного з них 11 серпня загинув. У день, коли християнський світ відзначав свято Преображення Господнього, Герой повернувся додому назавжди.
Юрію Мельничуку два дні тому виповнилося б 28. У 2014 у віці 19-ти років був мобілізований у героїчну 51 ОМБр. Брав участь у запеклих боях за Савур-Могилу, де зустрів свій 20 день народження. Під час виконання одного з бойових завдань отримав травму руки, і як наслідок – інвалідність. Та попри це, не покинув побратимів, і продовжував нести службу. 28 липня минулого року серце Героя раптово зупинилося.
Юрій Амірханян народився і виріс у Микуличах. Був майстром на всі руки та ковалем від Бога. Працював на різних підприємствах міста, а у 2006 році став військовослужбовцем 51 ОМБр. У 2014 році у складі 24 ОМБР брав участь у боях за Бахмут, де отримав поранення та був госпіталізований. Після лікування знову став у стрій та продовжив боротьбу з ворогом. З початком повномасштабного вторгнення у перші дні війни добровольцем пішов на війну та проходив службу у 100 ТРО. Загинув від осколкового поранення на Бахмутському напрямку 3 липня 2023 року.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024