Володимирський ліцей №5 виграв у конкурсі STEM-лабораторію

05 Вересня 2023, 12:03
Ліцей №5 імені Анатолія Кореневського переміг у конкурсі 237
Ліцей №5 імені Анатолія Кореневського переміг у конкурсі

В Україні відбувся конкурс шкіл «Назад у майбутнє». Конкурс організувало Міністерство цифрової трансформації України спільно з IT-компанією EPAM Ukrainе. Участь в олімпіаді прийняв Володимирський ліцей №5 імені Анатолія Кореневського.

За умовами конкурсу будь-який навчальний заклад із переліку пілотних громад Програми EGAP міг створити відеоролик на тему «Назад у майбутнє: моя школа в 2033 році» та поборотися за сучасну STEM-лабораторію. Про це пишуть на сторінці міської ради Володимира.

У конкурсі взяли участь понад 70 закладів освіти. Через велику кулькусть учасників організатори збільшили кількість переможців до 10. За результатами двох етапів до числа переможців увійшов і Володимирський ліцей №5 імені Анатолія Кореневського.

Компанія EPAM – світовий лідер у галузі програмного забезпечення та консалтингу — тому проєкт набув нових масштабів. Окрім головного призу — STEM-лабораторії, яку отримають 10 шкіл-переможців, для інших 10 активних закладів приготували сучасні набори робототехніки. А фахівці EPAM Ukraine супроводжуватимуть школи у процесі навчання.

Довідково: STEAM-лабораторія - це універсальне рішення, розроблене ІТ-фахівцями разом із практикуючими вчителями для підготовки кваліфікованого випускника школи. STEAM-лабораторія являє собою формат розвитку кабінета природничо математичної освіти, модернізованого кабінету фізики. В той же час це не лише окремий центр в школі, а діяльність, впроваджена у весь навчальний процес закладу, бо майбутнє за міжпредметною інтеграцією зі збереженням класичного поділу на дисципліни.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024