Реконструкцію гуртожитку коледжу у Володимирі обговорили з міністром освіти

08 Вересня 2023, 16:25
Реконструкцію гуртожитку Володимирського фахового коледжу обговорили з міністром освіти 190
Реконструкцію гуртожитку Володимирського фахового коледжу обговорили з міністром освіти

Представники Володимирської громади зустрілися з міністром освіти на науки Оксеном Лісовим, аби вирішити, що робити з гуртожитком Фахового (раніше – агротехнічний) коледжу.

Як стало відомо Район.Володимир, організував зустріч з міністром депутат Верховної Ради Ігор Гузь. 

Зустріч з Оксеном Лісовим відбулася за участі першого заступника міського голови Володимира, депутата Волинської обласної ради Ярослава Матвійчука та директора коледжу Олександра Коновалюка.

Обговорили питання реконструкції гуртожитку коледжу, який пустує, бо перебуває в аварійному стані.
«Приміщення, яке в час війни могло б прийняти переселенців, чи стати в нагоді студентам закладу, стоїть пусткою, бо перебуває в аварійному стані. Студенти змушені шукати житло деінде, якого в місті не так і багато. Будівлю треба зберегти і почати реконструкцію, поки не пізно», зазначив у своєму дописі нардеп Ігор Гузь.
Представник міської влади озвучили міністру пропозицію передати гуртожиток на баланс області, а тоді місто зможе почати процес перемовин щодо фінансування чи співфінансування робіт з реконструкції приміщення.

Міністр підтримав пропозицію. 

Нагадаємо, пропозиції відремонтувати гуртожиток коледжу під соціальне житло озвучували ще рік тому.  Міський голова Ігор Пальонка разом з депутатами оглядали гуртожиток, який не використовувався за призначенням уже більш як 10 років і розглядали його, як хороший варіант соціального житла та житла для внутрішньо переміщених осіб.

Ще раніше, у 2019 році, депутати Волинської обласної ради пропонували відремонтувати гуртожиток тоді ще агротехнічного коледжу за кошти Міноборони та віддати його на потреби військовослужбовців.

Слід зауважити, що Фаховий коледж у Володимирі має два студентські гуртожитки. Один з них – непридатний для проживання.

Читайте також:  Суд постановив закрити гуртожиток коледжу у Володимирі. ФОТО,ВІДЕО

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024