У Володимирі викрили правоохоронця, який нелегально переправляв чоловіків за кордон

15 Листопада 2023, 12:00
У Володимирі викрили правоохоронця, який нелегально переправляв чоловіків за кордон 1740
У Володимирі викрили правоохоронця, який нелегально переправляв чоловіків за кордон

Працівники ДБР у взаємодії з Департаментом внутрішньої безпеки Національної поліції викрили та затримали правоохоронця, який переправляв чоловіків за кордон.

Посадовець одного з правоохоронних органів Волинської області вирішив налагодити схему переправлення ухилянтів. Свої послуги він оцінив у 8 тисяч доларів США, інформує Державне Бюро розслідувань.

Задокументовано факт, коли «клієнт» на кордоні назвав заздалегідь обумовлений пароль, після чого був оформлений ніби як «особа з інвалідністю за наявності посвідчення». При цьому жодних підтверджуючих документів він не надавав. Наразі «клієнт» вже повернувся в Україну.

Правоохоронець брав гроші трьома траншами: 4,5 тисячі доларів США за початок підготовки до виїзду за кордон; 1,5 тисячі доларів США – безпосередньо перед виїздом за кордон; 2 тисячі доларів США – після виїзду за кордон, які мала вже передати довірена особа.

Правоохоронця затримали  саме під час отримання від посередника залишку коштів.

Йому повідомлено про підозру в організації незаконного переправлення осіб через державний кордон України з корисливих мотивів, тобто за ознаками злочину передбаченого ч. 3 ст. 332 КК України.

На даний час вирішується питання щодо притягнення до відповідальності його спільників. Процесуальне керівництво здійснює Офіс Генерального прокурора.

З власних джерел Район.Володимир стало відомо, що йдеться нібито про заступника начальника Володимирського РВП Олександра Давидюка. Нагадаємо, влітку з нагоди 8-ї річниці створення Національної поліції України йому присвоїли звання підполковник поліції. Правоохоронця більше знають у Локачинській громаді, бо раніше він був керівником Локачинського відділення поліції.

В Головному управлінні Національної поліції у Волинській області ситуацію із затриманням правоохоронця у Володимирі коментувати відмовились.

В Офісі Генпрокурора підтвердили, що за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора заступнику начальника Володимирського районного відділу поліції ГУНП у Волинській області повідомлено про підозру в організації та сприянні незаконному переправленню осіб через державний кордон України (ч. 3 ст. 332 КК України). Правоохоронця викрили під час організації переправлення військовозобов’язаного через пункт пропуску «Устилуг» і 

За даними слідства, правоохоронець активно проводив зустрічі з військовозобов’язаними, які мали намір уникнути військового призову. Він пропонував свою допомогу в організації незаконного перетину кордону поза межами пункту пропуску в Чернівецькій та Волинській областях.

Правоохоронці задокументували факт отримання ним 8 тисяч доларів США та затримано в порядку ст. 208 КПК України. Наразі тривають невідкладні слідчі дії, встановлюються всі особи, причетні до скоєння злочину. Наразі обирають підозрюваному запобіжний захід.

Читайте також:  Заарештували депутата Волинської облради, підозрюваного у хабарництві

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024