Створили петицію про присвоєння звання Героя України володимирчанину Володимиру Голядинцю

22 Листопада 2023, 18:40
Загиблий військовий Володимир Голядинець ФОТО 537
Загиблий військовий Володимир Голядинець

Збирають підписи для петиції про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю з Володимира – капітану Володимиру Голядинцю.

Рідні та близькі просять мешканців громади підтримати дану петицію. Про це пишуть на сторінці Володимирської міської ради.

«19 жовтня 2023 року під час одного з найбільших ворожих штурмів міста Авдіївки обірвалося життя дуже сміливої та гідної людини. Володимир відважно виконав свій обов’язок громадянина України. До останнього подиху був вірним своїм побратимам та державі», – Йдеться в петиції.

Авторка петиції зазначає, ім’я молодого воїна має бути увіковічене в історії нашої країни, аби його вчинок слугував гідним прикладом людяності і відваги для інших, адже порятунок людини ціною власного життя – це найвища заслуга як перед Богом, так і державою.

«Близько десятої вечора Володимир здійснив останній та найвищий подвиг у своєму житті. Попри щільний шквал ворожих обстрілів молодий капітан залишив КСП та виїхав на допомогу пораненим побратимам, але під час транспортування важкопораненого військового до машини почався танковий обстріл, який і забрав життя світлої та дуже порядної людини, справжнього воїна та захисника України. Проте навіть в останній момент свого життя Володимир встиг прикрити собою пораненого і тим самим врятувати його від смерті, але, на превеликий жаль, пожертвувавши собою», – йдеться у тексті петиції.

Підтримати петицію можна за посиланням  https://petition.president.gov.ua

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024