Продовжили запобіжний захід депутату Волинської обласної ради Валентину Кошельнику, якого підозрюють у хабарництві

28 Листопада 2023, 20:17
Валентин Кошельник 589
Валентин Кошельник

Депутату Волинської обласної ради Валентину Кошельнику,  продовжили запобіжний захід у вигляді застави до 7 січня 2024 року. Чоловіка 12 вересня затримали під час одержання хабаря у сумі 35 тисяч доларів США.

Повторне засідання суду відбулося в місті Києві у листопаді. Про це пише Суспільне новини.

Впродовж двох місяців депутат повинен прибувати до слідчого, прокурора та суду за першою вимогою, і не відлучатися з Волинської області. В ухвалі суду також зазначили, що за три дні після обрання запобіжного заходу, 18 вересня, Валентин Кошельник вийшов з-під варти, внісши 900 тисяч гривень застави.

Адвокат Валентина Кошельника, під час розгляду продовження дії запобіжного заходу у суді, просив скасувати для свого підопічного обов'язок не відлучатися з Волині без дозволу. Захисник обгрунтував це тим, що депутат Волиньради обіймає посаду селекціонера футбольного клубу «Карпати» і йому потрібно постійно їздити Україною.

Слідчий суддя зазначив, що підозрюваний може переховуватися від слідства, адже під час дії воєнного стану 15 разів виїжджав за межі України. Також, суддя вважає, що депутат Волинської облради може використати свої звʼязки серед посадовців та правоохоронців для впливу на свідків, аби вони змінили показання або відмовилися від них. 

Також правоохоронці проводили обшуки в міській раді Володимира та у будинку голови Володимирської міської ради Ігоря Пальонки.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024