Володимир відвідала делегація з польського міста-партнера Мальборк

30 Листопада 2023, 13:42
Партнери з Польщі завітали у Володимир ФОТО 247
Партнери з Польщі завітали у Володимир

У Володимир із робочим візитом прибула делегація з польського міста Мальборк. Володимир-Волинська громада офіційно підписала з ним угоду про партнерство у червні 2023 року.

Друзі з Польщі гостювали у Володимирі з 27 по 29 листопада. Про це пишуть на сторінці міькради.

До складу делегації увійшли: бурмістр міста Мальборк Марек Хажевські, працівниця відділу туризму, просування і співпраці з закордоном Катажина Фабіаньска, віцекомендант міської варти Томаш Косатка та працівник кризового відділу Ярослав Бартошік.

Партнери привезли із собою допомогу: консерви, енергетичні батончики та горішки для наших військовослужбовців, а також книги польською мовою для міських бібліотек та два генератори від своїх німецьких партнерів.

Гості побували у Володимирській міській раді, де зустрілись із міським головою Ігорем Пальонкою, а також його заступником Андрієм Гудимом та начальницею відділу міжнародної діяльності та туризму Катерина Підгурець. на зустрічі обговорили проблеми з якими нині живуть наші міста та громади, які проєкти реалізовуються та з якими проблемами стикаються. Окрім цього, проговорили напрямки подальшої співпраці. Зокрема, щодо культурного обміну творчими колективами під час проведення різних заходів.

Під час розмови обговорили можливості передачі Володимиру автобуса, який надалі використовуватимуть як громадський транспорт для пільгового перевезення. Обговорили деталі передачі трьох автомобілів від партнера Мальборка – німецького міста Монгайм. Домовились, що два пікапи та бус з нового року будуть доставлені у Володимир, після чого їх передадуть на передову нашим захисникам.

Також, під час перебування у Володимирі, польські партнери стали глядачами на прем’єрі вистави «Доктор філософії» від народного аматорського театр-студії «Різнобар’я», відвідали пожежну частину, де підійнялися на вежу, яку згодом планують відкрити для туристів як оглядовий майданчик. Побували у молодіжному центрі, який нещодавно запрацював у Центрі культурних послуг. 

Наостанок партнери ознайомились із роботою найбільшого підприємства нашої громади – Володимир-Волинської птахофабрики. Тут польські гості зустрілись із генеральною директоркою Світланою Собіпан, яка презентувала основні показники підприємства, яке є одним із найбільших виробників курятини в Україні. Також для гостей провели екскурсію фасувальним цехом, де вони на власні очі побачили увесь процес пакування різних видів продукції та її відвантаження для подальшого транспортування.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024