Володимирчанам передали Вифлеємський вогонь миру з Польщі

14 Грудня 2023, 09:13
На Володимирщини прибув Вифлиємський вогонь миру ФОТО 221
На Володимирщини прибув Вифлиємський вогонь миру

Вже 28-й рік поспіль делегації з Польщі та України зустрічаються на мості пункту пропуску «Устилуг-Зосін», аби об’єднати два народи та підкреслити важливість традицій.

До Володимира Вифлеємський вогонь миру прибув 13 грудня. Про це пишуть на сторінці Володимирської міської ради.

Харцери передали вогонь юним володимирчанам – цьогоріч вихованцям Володимирського центру позашкільної освіти, учням ліцею №3 та членам Нововолинського осередку Національної скаутської організації «Пласт». На урочистій передачі вогню також були присутні: заступник Володимирського міського голови Андрій Гудим, начальник відділу молодіжної політики та спорту Вячеслав Петрук, настоятелі храмів різних конфесій, а також прикордонники обох держав.

Після передачі Вифлеємського вогню миру діти обох країн спільно колядували та обмінювались словами вдячності, а також солодкими подарунками.

«Володимирчани висловлюють свою вдячність за можливість щорічно приєднатись до цих заходів разом зі всім світом. Вифлеємський вогонь миру не лише освітлює темряву ночі, але й приносить до наших сердець віру, надію та любов. Нехай цей вогник буде яскравим промінчиком світла в житті кожного українця та дарує радість і мир усім», – зі словами вдячності звернувся до сусідів Андрій Гудим. 

Щорічно вогонь передають в храми, заклади медицини та соціального захисту, де його тепло символізує надію та піклування про тих, хто потребує допомоги. Також представники Володимирської єпархії Православної церкви України обіцяють найближчим часом передати вогник бійцям, які захищають наш мир і спокій.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024