У минулому році на водоймах загинули чотири жителі Володимирського району

08 Січня 2024, 20:30
У минуломі році на водоймах загинули чотири жителі Володимирського району ФОТО 411
У минуломі році на водоймах загинули чотири жителі Володимирського району

На водних об’єктах Володимирського району торік загинули 4 людей. Серед загиблих є діти. 

Це набагато менше ніж у 2022 році. Тоді на водоймах загинули 7 жителів Володимирського району. Про це на брифінгу з представниками місцевих ЗМІ розповів начальник районного управління, підполковник служби цивільного захисту В’ячеслав Процюк, інформує Район.Володимир.

Як зазначив начальник управління, основними причинами нещасних випадків на водоймах стали порушення правил поведінки на воді, купання в заборонених місцях, вживання спиртних напоїв під час купання та рибної ловлі, нехтування погодними умовами. Причиною загибелі дитини торік став недогляд батьків та нехтування правилами поведінки на льоду.

В’ячеслав Процюк
В’ячеслав Процюк

Нагадаємо, у січні 2023 року у Нововолинську на кар’єрі поблизу 5 мікрорайону троє дітей 2010-2012 років народження перебували на кризі місцевого кар’єру на відстані 25 метрів від берега. Внаслідок розлому криги одна дитина потонула, тіло підняли до берега рятувальники. Врятувати вдалося двоє з них. Щоб повернути дітей до життя, медики майже чотири години проводили безперервні реанімаційні заходи. 

Після операції з порятунку дітей, з переохолодженням до медзакладу були госпіталізовані і двоє рятувальників. Щоб не втратити час, вони не надували човен, а попливли за дітьми самотужки.

Начальник районного управління звернув увагу, що на території Володимирського району у 2023 році було визначено одне місця для масового відпочинку на воді, – міське озеро у Нововолинську, що знаходиться на мікрорайоні «Шахтарський».

«Задля попередження загибелі людей на водоймах торік володимирські рятувальники провели 66 рейдів на водних об’єктах району. 9 у зимовий період та 57 влітку», розповів В’ячеслав Процюк.

Рятувальники вкотре нагадують про важливість дотримання правил безпеки на водоймах, як для дорослих, так і для дітей.

Нагадаємо, у минулому 2023 році на території Володимирського району виникло 115 пожеж. Рятувальники кажуть, що це на 49,78 % менше, ніж у 2022 році (231 пожежа).

 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024