Делегація з Володимира відвідала польське місто-партнер Грубешів

01 Лютого 2024, 15:30
Делегація міста Володимир ФОТО 246
Делегація міста Володимир

Делегація з Володимирської міської ради на чолі з міським головою Ігорем Пальонкою здійснила робочий візит до міста-партнера Грубешова, аби актуалізувати напрямки співпраці та окреслити подальші вектори партнерства.

Робочу поїздку здійснили 31 січня. Про це пишуть на сторінці Володимирської міської ради.

До делегації увійшли: міський голова Ігор Пальонка, заступник міського голови Андрій Гудим, начальник відділу міжнародної діяльності та туризму Катерина Підгурець, а також депутати міської ради Андрій Гнатюк, Андрій Принда та Тетяна Ващук.

Під час зустрічі із бурмістром Грубешова Мартою Маєвською, обговорили актуальні питання життя обох громад, їхні проблеми та, зокрема, виклики, з якими стикнулись прикордонні міста у період війни. Також окреслили плани на майбутню співпрацю у сферах молодіжної політики, освіти, комунального господарства та охорони здоров’я.

Цього ж дня у Грубешові відбулась іще одна зустріч із партнерами з тамтешньої гміни, під час якої Андрій Гудим та Катерина Підгурець обговорили реалізацію спільних проєктів. Зокрема, підбили підсумки проєкту «Готський шлях: спільна історична реконструкція та віртуальна подорож в минуле»,  реалізація якого завершилась торік у червні.

З секретарем органу самоврядування гміни Грубешів Робертом Паліхлєбом та інспектором з інформації та промоції Пьотром Тарасюком представники Володимирської міської ради відвідали музей-скансен готської культури у Масломенчі, де нині будується підземний музей. Побували також у Грудку, де знаходяться два об’єкти, котрі є планах відновлення у межах спільних з громадою Володимира проєктів, а саме оглядова вежа та давні вали.

«Своєю чергу наша громада долучає до проєкту «Разом для природи: захист цінних видів флори й фауни Грубешівського і Володимирського регіонів» ідею з екостежкою, що пролягатиме між парками «Слов’янський» та «Княжий». Чи отримає ця грантова заявка фінансування стане відомо вже у березні цього року», — йдеться в дописі.

Іще один проєкт, який розглядають міжнародні партнери для подальшої спільної реалізації, полягає у дослідження та укріплення валів городища Володимира, а також валів у польському селі Грудку.

Довідково: Грубешів – одне з найближчих польських міст до українського кордону, що розташоване всього за 34 кілометри від Володимира. Першу угоду про прикордонну співпрацю з Грубешовом було підписано міською радою ще у 2004 році.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024
26.04.2024