Створили петицію щодо надання звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю з міста Володимира

14 Лютого 2024, 17:45
Створили петицію про присвоєння звання Героя Украни ФОТО 299
Створили петицію про присвоєння звання Героя Украни

На сайті Президента України зареєстрували петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно) військовослужбовцю з міста Володимира – 25-річному капітану Юрію Ролюку.

Про це пишуть на сторінці Володимирської міської ради.

Юрій Ролюк народився 4 травня 1997 року у місті Володимирі. Зі школи мріяв пов’язати життя з військовою службою. Він її здійснив, адже після закінчення школи вступив до Львівського ліцею імені Героїв Крут, опісля – до Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у місті Львові. У 2018 році був направлений в 14-ту ОМБр на посаду командира кулеметного взводу. У цій бригаді прослужив протягом двох років, а 16 серпня 2020 року був переведений у 3-й механізований батальйон 28-ї ОМБр в місто Чорноморськ Одеської області на посаду заступника начальника штабу.

«Юрій був дуже мужній і сильний духом, ніс службу добросовісно і чесно. Під час повномасштабного вторгнення росії на територію України був на захисті держави до останнього дня свого життя. 23 квітня 2022 року загинув мій син Ролюк Юрій Сергійович від осколкового поранення голови поблизу населеного пункту Таврійське Херсонської області. Указом Президента України від 27 квітня 2022 року номер 283 його нагороджено Орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). Наша родина, друзі і побратими просимо розглянути петицію про присвоєння звання Героя України (посмертно)»,  – звертається до усіх авторка петиції, мама військового Оксана Ролюк. 

Підтримати петицію, віддавши ща неї свій голос, можна за посиланням: https://petition.president.gov.ua.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024