У Володимирі стартував територіальний етап спортивних змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»

21 Лютого 2024, 13:51
Спортивні змагання з волейболу ФОТО 298
Спортивні змагання з волейболу

У Володимирі розпочався ІІ етап всеукраїнських змагань «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» серед учнів закладів загальної середньої освіти нашої громади, який стартував із волейболу.

Заходи відбулися 21 лютого у спортивному комплексі Володимирського Центру фізичного здоровʼя населення «Спорт для всіх». Про це пишуть на сторінці міської ради.

Участь у перших змаганнях взяли п’ять дівчачих команд з ліцеїв Володимир-Волинської громади. 22 лютого за вихід до наступного етапу змагань боротимуться хлопчачі волейбольні команди.   

Урочисте відкриття змагань розпочалось із хвилини мовчання за загиблими у російсько-українській війні захисників та Державного гімну України. На захід завітав заступник міського голови Андрій Гудим.

«Це один із наймасовіших спортивних заходів всеукраїнського масштабу, що проходить   під гаслом «Разом переможемо!». У  шкільних лігах беруть участь близько 300 тисяч школярів, серед яких і Володимир-Волинська громада. Ці змагання ще раз доводять, що український дух незламний, і попри усі біди, які випали на долю України, ми будемо розвиватися, формуватися як сильна і здорова нація, а також виборювати перемогу не лише на полі бою, а й на спортивних аренах», – зазначив заступник міського голови.

Довідково: «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» – це змагання серед учнів України, метою яких є збільшення частки учнів та учениць, які постійно займаються фізичною культурою і спортом. 

У 2023-2024 навчальнім році всеукраїнські шкільні ліги планують провести до червня з пʼяти видів спорту: баскетбол, волейбол, футзал, спортивне орієнтування та чирлідинг. На учнів очікує 5 етапів змагань на різних рівнях: шкільний, територіальний, районний, обласний та всеукраїнський.

До участі у змаганнях «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» у Володимир-Волинській громаді зареєструвалося 30 шкільних команд з п’яти видів спорту. Усі вони змагатимуться у територіальному етапі упродовж кількох найближчих тижнів.

Коментар
28/04/2024 Неділя
28.04.2024
27.04.2024