У ліцеї №5 міста Володимир відкрили меморіальні дошки загиблим на війні випускникам

22 Лютого 2024, 20:55
Урочисте відкриття меморіальних дошок ФОТО 233
Урочисте відкриття меморіальних дошок

У Володимирському ліцеї №5 імені Анатолія Кореневського відбулось відкриття меморіальних дощок на честь полеглих у російсько-українській війні бійців, які були випускниками цього навчального закладу.

Урочисте відкриття відбулося 22 лютого. Фото опублікували на сторінці міської ради.

На заході були присутні міський голова Ігор Пальонка, дирекція, вчителі та учні ліцею, а також рідні, друзі й однокласники загиблих Героїв. 

На фасаді навчального закладу встановили меморіальні плити щоб вшанувати памʼять:

«Ми відкриваємо ці меморіальні дошки полеглим випускникам як знак нашої глибокої вдячності за їхній подвиг, за те, що вони віддали свої життя, аби ми жили у мирній та незалежній Україні. З меморіальних дощок Герої щодня зустрічатимуть нас та проводжатимуть поглядом, нагадуючи нам, що саме їм ми маємо завдячувати своїм життям», – зазначила очільниця закладу Ірина Костюк.

Під час заходу своїми спогадами про загиблих захисників ділились їхні вчителі та однокласниками. Слово надали також мамі Віктора Музичука Людмилі Дмитрівні та Наталії Поповій – сестрі Андрія Рудакова. Вони подякували усім присутнім за те, що бережуть пам’ять про їхніх найрідніших, віддаючи належну шану.

«З меморіальних дощок на нас дивляться ще зовсім юні обличчя Героїв, які вчора навчались у цій школі, зростали у нашій громаді, мріяли та складали певні плани на життя. Ніхто з них не знав, що в Україну прийде війна і вони змушені будуть боронити рідну землю зі зброєю в руках. Нині їхній подвиг є прикладом патріотизму, мужності та жертовності для кожного з нас. Низько схиляю голову перед батьками та рідними загиблих. Ми у великому боргу за ту високу ціну, яку ви віддали заради нашої свободи», – зазначив у своїй промові міський голова Ігор Пальонка.

Чин освячення меморіальних дощок звершив настоятель храму святого Володимира отець Юрій. Після спільної молитви за душі воїнів Небесного легіону до дощок були покладені квіти та запалені лампадки.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024