Через пункт пропуску «Устилуг» українець намагався незаконно провезти товар вартістю 2,5 мільйона гривень

28 Лютого 2024, 15:15
Прилади навігації ФОТО 308
Прилади навігації

Волинські митники на посту Устилуг виявили та зупинили незаконний намір громадянина провезти в Україну без оподаткування товар орієнтовною вартістю 2,5 мільйона гривень.

Перевезти товар намагався 23-річний уродженець Рівненщини. Про це пишуть на сторінці Волинської митниці.

«Чоловік обрав для в'їзду свого спрінтера «зелений коридор». Це має юридичне значення. Початок проходження транспортним засобом особистого користування каналом, позначеним символами зеленого кольору, є декларуванням шляхом вчинення дій. Таким чином особа заявляє, що переміщувані нею через митний кордон України товари не підлягають письмовому декларуванню, оподаткуванню митними платежами і не підпадають під встановлені законодавством заборони та/або обмеження», – йдеться в дописі.

Українське законодавство встановило обмеження на сумарну фактурну вартість та вагу товарів, які не оподатковуються під час їх імпорту фізичними особами. Для автомобільних шляхів сполучення воно становить еквівалент 500 євро та 50 кілограм на особу.

Вага засобів для навігації, які виявили у господарській сумці в багажному відділенні буса, не перевищувала цього ліміту, однак митники встановили, що орієнтовна ринкова вартість 18 одиниць такої техніки складає понад 2 мільйони 530 тисяч гривень. 

На порушника слали протокол про порушення митних правил за ознаками частини 2 статті 471 Митного кодексу. Санкції статті передбачають накладення штрафу в розмірі 30% вартості предметів порушення. Вартість тимчасово вилученого на склад митниці товару встановлять у ході розпочатого провадження.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024