Родинам полеглих воїнів Князівської бригади вручили посмертні відзнаки

14 Березня 2024, 13:48
У Володимирі родинам загиблих військових вручили нагороди ФОТО 389
У Володимирі родинам загиблих військових вручили нагороди

У Володимирі відбулась урочиста церемонія вшанування полеглих воїнів 14-ої окремої механізованої бригади імені князі Романа Великого. Родинам загиблих вручили відзнаки «Князівський хрест Героя «Навіки в строю».

Церемонія відбулася 13 березня. Про це пишуть на сторінці міської ради.

Розпочали захід із заупокійної літії, яку відслужили на площі Героїв священники Православної церкви України поблизу нещодавно доповненої портретами Дошки пам’яті полеглих у російсько-українській війні воїнів.

«Біль втрати утамовується тільки тим, що наші хлопці і дівчата, які віддали життя у цій війні, нині біля Божого престолу. Наш святий обов’язок завжди їх пам’ятати, бути їм вдячними за можливість щодня бачити схід сонця і продовжувати свої повсякденні справи. Пам’ять про них повинна бути у наших серцях до кінця наших днів на Землі. Водночас пам’ятайте, що війна триває і бійцям, які зараз на передовій, потрібна наша підтримка і молитва – щоб вони завершили справу, розпочату побратимами, які сьогодні з цих світлин і з неба споглядають на нас», – говорив капелан Ігор Бігун.

Після богослужіння присутні поклали квіти до дошки пам’яті. На заході буди присутні: міський голова Ігор Пальонка, його перший заступник Ярослав Матвійчук, очільники Районно військової адміністрації Юрій Лобач і районної ради Віктор Хиць, представники громад Володимирщини та військовослужбовці Князівської бригади.

Захід продовжили у приміщенні центру культурних послуг. Відбувся перегляд документального відео про будні 14-ї бригади та усіх її підрозділів. Опісля відбулось вручення відзнак батькам, дружинам, дітям, братам і сестрам 56-ти полеглих військових з усього Володимирського району.

«Маю честь стояти в одному строю із тими, хто пише на полі бою історію нашої держави. З давніх часів в українців є тільки один ворог, який не дозволяє нам жити і розвиватися. І щоразу цей недруг намагається нав’язати нам свої ідеали, але ми стоїмо і, з Божою допомогою, переможемо!», – звернувся до присутніх заступник командира бригади з морально-психологічного забезпечення підполковник Василь Лапчук.

Вручали посмертні нагороди рідним загиблих на сцені центру та у супроводі оркестру бригади. На урочистому заході Виступили працівники центру культурних послуг та дитячої музичної школи.

Довідково: цю посмертну нагороду з ініціативи самої бригади започаткували у грудні минулого року і вперше її вручення відбулось у соборі Різдва Христового у Володимирі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024