Учням гімназії Оваднівської громади розповіли про булінг та його причини

14 Березня 2024, 19:26
Учням гімназії села Верба розповіли про булінг ФОТО 279
Учням гімназії села Верба розповіли про булінг

У Володимир-Волинській філії Волинського обласного центру зайнятості учням гімназії села Верба Оваднівської громади розповіли про булінг серед школярів.

Зустріч із девʼятикласниками відбулася 13 березня 2024 року. Про це пишуть на сторінці центру зайнятості.

Із дітьми поспілкувалась начальниця сектору ювенальної превенції майор поліції Олена Павлюк та начальниця сектору дотримання прав людини лейтенант поліції Валентина Куліш Володимирського районного відділу поліції.

«Булінг – це агресивна і вкрай неприємна поведінка однієї дитини або групи дітей по відношенню до іншої дитини, що супроводжується постійним фізичним і психологічним впливом. За даними досліджень багатьох вчених, майже кожен третій учень в Україні так чи інакше зазнає булінгу в школі, потерпає від принижень та насміхань», – Розповіла пані Олена.

Школярам розповіли про ознаки булінгу, його форми та наслідки. Також учнів навчили як протидіяти насиллю. Валентина Куліш надала інформацію про те куди варто звертатись у разі порушення прав дітей.

Також, провідна фахівчиня з профорієнтації Світлана Старовойтова ознайомила школярів з послугами та інтернет-сервісами служби зайнятості. Пані Світлана надала інформацію про актуальні професії, ситуацію на ринку праці і перспективи на майбутнє.

Фахівчиня нагадала вже перевірену часом формулу вибору професії та розповіла про розповсюджені помилки при виборі професійної діяльності. Школярі отримали поради про те, як правильно враховувати свої психологічні особливості, нахили та здібності при плануванні професійного майбуття адже це допоможе їм обрати професію, яка не тільки  відповідає вимогам сьогодення, а також  є справою до душі.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024