Депутата Волиньради, якого підозрюють у хабарництві, позбавили мандата

20 Березня 2024, 12:45
Валентин Кошельник. Фото - з відкритих джерел 332
Валентин Кошельник. Фото - з відкритих джерел

У Волинській обласній раді проголосували за дострокове припинення повноважень депутата Валентина Кошельника, якого обвинувачують в отриманні хабаря та зловживанні впливом.

Сталося це під час позачергового засідання сесії облради 19 березня, інформує Район.Володимир.

«За» таке рішення під час під час позачергового засідання сесії облради 19 березня проголосував 51 депутат, двоє не голосували.

У проєкті рішення йдеться, що на початку березня Кошельник, котрий був членом фракції «За майбутнє», сам надіслав заяву про складання депутатських повноважень. Рішення ухвалили на основі заяви депутата та  рекомендацій постійної комісії облради з питань депутатської діяльності, місцевого самоврядування, захисту прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією.

Про позбавлення депутата мандата Волинська облрада поінформує обласну територіальну виборчу комісію.

З власних джерел Район.Володимир стало відомо, що місце депутата у фракції може зайняти представник не з Володимирського району.

Нагадаємо, депутата Волинської обласної ради затримали на хабарі у 35 000 доларів США. За вказану суму депутат обіцяв «вирішити» земельне питання. Затримали його під час передачі третього траншу – 25 000 доларів США.  

Наприкінці листопада минулого року з'явилась інформація, що депутату Волинської обласної ради Валентину Кошельнику,  продовжили запобіжний захід у вигляді застави до 7 січня 2024 року. Чоловіка 12 вересня затримали під час одержання хабаря у сумі 35 тисяч доларів США.

Також правоохоронці проводили обшуки в міській раді Володимира та у будинку голови Володимирської міської ради Ігоря Пальонки.

 

Коментар
28/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024