Володимирський роботодавець отримав компенсацію за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю

26 Березня 2024, 10:48
Грошова компенсація 205
Грошова компенсація

Роботодавець із Володимира отримав компенсацію витрат за облаштування робочого місця для осіб з інвалідністю. Товариство з обмеженою відповідальністю «Деметра ЕНЕРГО СЕРВІС-БУД» займаються комплексним обслуговуванням об’єктів: ремонтом будівель, приміщень тощо.

Для компанії неодноразово підбирали працівників за сприяння служби зайнятості, тому роботодавець з легкістю скористався фінансовим бонусом від держави у вигляді компенсації. Про це пишуть на сайті центру зайнятості.

На початку року на підприємство влаштувався працювати володимирчанин Олег Омелюх, який має 2 групу інвалідності. Нині чоловік працює комірником на ТзОВ «Деметра ЕНЕРГО СЕРВІС-БУД».

«Для облаштування робочого місця пана Олега, керівництво компанії закупило необхідне обладнання, комп’ютерну техніку і програмне забезпечення. Сам чоловік роботою задоволений і всім рекомендує не здаватися, а постійно розвиватися і шукати справу, яка буде до душі», – йдеться на сайті служби зайнятості.

За умовами програми, роботодавець повинен звернутися з необхідним пакетом документів до служби зайнятості не пізніше, ніж за 90 календарних днів після працевлаштування людини. Відповідну заяву можна подати й онлайн через портал ДІЯ https://diia.gov.ua. Виплату компенсації здійснюють упродовж 5-ти робочих днів з дня прийняття рішення на рахунок роботодавця.

За будь-якою додатковою інформацію про програму, звертайтеся до найближчого центру зайнятості або телефонуйте на номери гарячих ліній або за тарифами ваших мобільних операторів: (066) 353-74-95, (068) 063-42-15, (044) 244 94 69.

Довідково: минулоріч в Україні запрацювала компенсація для роботодавців, які облаштовують робочі місця для працівників з інвалідністю І або ІІ групи з числа застрахованих осіб. Завдяки програмі вони отримують компенсацію фактичних витрат у розмірі 71 000 гривень за облаштування робочого місця для людини з ІІ групою інвалідності та 106 500 гривень –  за громадян з І групою.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024