У Володимирській міській раді обговорили проблему пожеж в екосистемах та стан укриттів

27 Березня 2024, 13:39
Засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки ФОТО 122
Засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки

У Володимирській міській раді відбулося засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. На зустрічі розглянули питання, що стосуються запобігання виникненню пожеж у літній період, стану укриттів та запровадження місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення.

Засідання проходило 26 березня. Про це пишуть на сторінці міської ради.

Як повідомив провідний інспектор Володимирського РУ ГУ ДСНС України у Волинській області Олександр Лавренюк, у 2024 році на території Володимирського району зареєстровано 24 пожежі, дві з яких виникли в екосистемах. Зазвичай причиною таких пожеж є порушення вимог правил пожежної безпеки: випалювання сухої рослинності, необережне поводження з вогнем.

«Зважаючи на початок пожежонебезпечного періоду, завданням усіх служб громади є недопущення виникнення пожеж у природному середовищі. У зв’язку з цим необхідно організувати робочі групи, які опрацьовуватимуть на виїзді околиці міста та сільські території, до складу яких увійдуть поліцейські офіцери громади, представники муніципальної варти, староста та інші відповідальні працівники», – міський голова Ігор Пальонка 

Провідний фахівець сектору цивільного захисту Володимирського РУ ГУ ДСНС Олег Данилів поінформував про стан готовності та результати технічної інвентаризації захисних споруд цивільного захисту. Пан Олег зауважив, що за результатами щоквартального огляду укриттів у місті, в працівників ДСНС виник ряд зауважень та рекомендацій.

«На даний час з 31 протирадіаційного укриття в громаді, 9 вважаються неготовими, зокрема укриття відділу поліції, яке потерпає від підтоплень. Наразі працівники поліції користуються укриттям Центру професійної освіти», – наголосив Олег Данилів.

Що ж стосується найпростіших укриттів, які знаходяться у багатоповерхівках, то у багатьох з них також є проблема з підтопленням ґрунтовими водами. Іще однією проблемою є доступ до підвалів, які часто є закритими.

«Мешканці, які виявлять, що в їхньому будинку зачинений підвал, можуть повідомити про це, зателефонувавши у приймальну міської ради за номером 0800 333262», – зауважив міський голова.

Своєю чергою, присутні на засіданні голови ОСББ зазначили, що відкриті підвальні приміщення приваблюють осіб без постійного місця проживання та із сумнівною соціальною поведінкою, через що важко забезпечувати  наявність в укриттях лампочок та протипожежних засобів. Під час обговорення домовились, що правоохоронці разом із муніципальною вартою патрулюватимуть підвали в будинках.

Також в окремих будинках проведуть ревізію, де є підозра, що підтоплення відбуваються не лише через ґрунтові води.

Про впровадження місцевої автоматизованої системи централізованого оповіщення розповів начальник відділу з питань діяльності правоохоронних органів, оборонної і мобілізаційної роботи, цивільного захисту та надзвичайних ситуацій Володимир Атаманчук.

«Необхідність впровадження сучасної автоматизованої системи, яка буде під’єднана до чергового пункту обласної військової адміністрації, зумовлена відповідними законодавчими вимогами. Адже до кінця 2024 року такі системи мають встановити усі органи місцевого самоврядування в Україні», – наголосив начальник відділу.

Довідково: наразі у Володимирі розроблене завдання на виготовлення необхідного проєктування автоматизованої системи оповіщення. Після виготовлення ПКД та виділеного фінансування у громаді почнуть встановлювати нові гучномовці, які охоплюватимуть більшу територію та працюватимуть навіть за умови відсутності електроживлення. 

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024