У Міністерстві освіти та науки обговорили реформу старшої школи на Володимирщині

28 Березня 2024, 13:46
Робоча зустріч керівників органів управління освітою ФОТО 148
Робоча зустріч керівників органів управління освітою

Начальник відділу освіти управління з гуманітарних питань Володимирської міської ради Наталія Митошоп узяла участь у робочій зустрічі керівників органів управління освітою пілотних територіальних громад – партнерів проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» (SALAR International).

Захід проходив  у березні 2024 року у Міністерстві освіти і науки України. Про це пишуть на сторінці міськради.

На зустрічі з експертами шведсько-українського проєкту та заступника Міністра освіти і науки України Андрія Сташківа обговорили результати роботи у громадах щодо формування ефективних освітніх мереж,  реформування мережі старшої школи. Ділилися як досягнутими успіхами, так і проблемами з якими стикаються громади у процесах функціонування та реформування освітньої галузі.

Також на зустрічі говорили про заходи, які необхідні для підвищення інституційної спроможності місцевих органів управління освітою.

«Освітня реформа в Україні, зокрема реформа старшої школи – незворотна. Тому варто продовжити зміни на місцях, формуючи розуміння змісту реформи серед усіх освітніх стейкхолдерів. Окрім цього, міністерство готове до отримання пропозицій та врахування думок з регіонів й громад», – як зазначило керівництво Міністерства освіти і науки.

Довідково: Володимирська міська рада підписала меморандум про співпрацю із представниками шведсько-українського проєкту «Підтримка децентралізації в Україні» у вересні 2022 року.

Шведсько-український проєкт «Підтримка децентралізації в Україні», який фінансується урядом Королівства Швеція та впроваджується Шведською асоціацією місцевих влад та регіонів (SALAR), працює в Україні з 2015 року та, маючи фахову експертну команду, зреалізував цілий ряд завдань щодо зміцнення місцевого самоврядування, покращення доступності і якості послуг, які надаються безпосередньо в територіальних громадах. Одним із завдань, які реалізовували експерти/експертки проєкту, було надання допомоги територіальним громадам щодо формування ефективних шкільних мереж задля підвищення доступності і якості надання освітніх послуг в громадах.

Коментар
27/04/2024 Субота
27.04.2024
26.04.2024