На одному з старовинних будинків княжого міста зник барельєф відомого земляка

05 Липня 2017, 14:51
11537

На старовинному будинку (вулиця Драгоманова, приміщення колишньої ЗОШ №1), що знаходиться в самісінькому центрі Володимира-Волинського зник  барельєф Миколі Рокицькому.

Про це у своєму пості на Фейсбук написав співробітник історичного музею, краєзнавець Богдан Янович.

«Куди зник барельєф Миколі Рокицькому?
Впродовж багатьох десятиліть на приміщенні чоловічої гімназії (відома як червона школа )по вулиці Драгоманова у Володимирі-Волинському знаходився барельєф нашому видатному земляку, уродженцю села Заріччя, знаному художнику - монументалісту Миколі Андрійовичу Рокицькому(1901-1944). Цей художник був відомий в Україні і за кордоном. Свого часу він навчався у цій гімназії, про це повідомлялося на меморіальній дошці поруч з барельєфом.
І ось барельєф безслідно зник . Варто, щоб правоохоронні органи розслідували цю проблему, бо своїх героїв маємо шанувати і не допускати, аби любителі легкої наживи знущалися над нашими пам'ятками», - написав у своєму пості володимирчанин. 

У поліції кажуть, що до них не надходило повідомлення про зникнення барельєфу.

Чи знають про це загадкове зникнення у міській раді, нам не вдалося дізнатися, бо начальник управління ЖКГ і будівництва Віктор Фіщук не відповідав на наші телефонні дзвінки.




 

 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024