Володимирчан кличуть на службу у поліцію

15 Березня 2018, 13:13
2974

У цю середу у приміщенні Володимир-Волинського міськрайонного центру зайнятості відбулась презентація Патрульної поліції міст Ковеля та Луцька.

Захід провів інспектор роти №2 батальйону Управління патрульної поліції у Волинській області лейтенант Гірдвіліс Юлія та інспектор роти №2 батальйону Управління патрульної поліції у Волинській області лейтенант Роман Ткачук.

Насамперед присутнім були надані роздаткові матеріали, що містять безкоштовні телефони та сайти Управління, де можна детально ознайомитись з умовами прийняття на патрульну службу та заповнити анкети для подальшого проходження етапів влаштування на службу.

Як розповів присутнім Роман Ткачук, патрульним поліцейським може бути громадянин України віком від 21 до 35 років, що вільно володіє українською мовою, законослухняний, з міцним здоров’ям та має посвідчення водія категорії «В». 

Особа, яка виявила бажання служити в патрульній поліції заповнює анкету на сайті МВС та проходить відбір який складається з 5 етапів: здачі тестів із знання законодавства та логіки, виконання нормативів з фізичної підготовки, проходження військово-лікарської комісії та психологічних тестів. Заключним етапом є проведення співбесіди, що відбувається на базі Управління. 

Навчання патрульних триває 4 місяці. Під час навчання курсанти забезпечуються житлом та отримують заробітну плату. Після завершення навчання проводиться здача екзамену-тестування, що складається з двох блоків: законодавча база та логічне мислення.

Юлія Гірдвіліс детально ознайомила присутніх із специфікою роботи у патрульній поліції та розповіла про випадки, які траплялись у її практиці, ознайомила із розміром заробітної плати та графіком служби, можливістю кар’єрного зростання та розвитку.

Під час діалогу багато запитань стосувалось специфіки реагування на виклик «102», складання протоколів за порушення правил дорожнього руху, охорони порядку та взаємодії із слідчо-оперативними групами та дільничими інспекторами. На що представники Патрульної поліції надали детальні відповіді. На завершення заходу Юлія Гірдвіліс звернулась до безробітних осіб із пропозицію поповнити лави патрульної поліції та отримати роботу, що допоможе зробити життя людей безпечнішим.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024