Володимирських школярів ознайомили з формулою вибору професії

21 Лютого 2019, 12:17
Володимирських школярів ознайомили з формулою вибору професії 1515
Володимирських школярів ознайомили з формулою вибору професії

У рамках проведення профорієнтаційного квесту «Твій вибір» у Володимир-Волинській міськрайонній філії Волинського обласного центру зайнятості були організовані заходи для школярів міста.

Учні 9 класів, які завітали в установу, моделювали важливі події у своєму майбутньому - отримання професії чи спеціальності та працевлаштування. Вони мали нагоду ознайомитись з реаліями дорослого життя – кожній людині необхідно одягатись, харчуватись, відпочивати, а кошти можна здобути тільки вдало обравши професію, що забезпечить гарантоване отримання робочого місця та високу зарплатню. Тому школярів ознайомили з формулою вибору професії «Хочу»-«Можу»-«Треба» та типовими помилками при виборі професії, а також з ситуацією на ринку праці нашого регіону та можливостями здобуття професії у різних навчальних закладах.

На завершення заходів учасникам було вручено буклети з персональними кодами для подальшого проходження тестування за допомогою профорієнтаційного комплексного тесту «Моя професія».

Ці зустрічі розширили уявлення школярів про актуальність професій на ринку праці та навчили самостійно приймати рішення щодо життєво важливих питань. Для школярів заходи виявивилися не лише корисними та пізнавальними, а учасники отримали масу позитиву та приємних вражень від динамічно та цікаво проведеного часу.

Читайте також: На Володимирщині відбулася зустріч в рамках проекту «Територія майстерності»





 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024