Для володимирських школярів провели професіографічну екскурсію

27 Лютого 2019, 17:08
Для володимирських школярів провели професіографічну екскурсію 1624
Для володимирських школярів провели професіографічну екскурсію

Професіографічна екскурсія відбулася для старшокласників ЗОШ №1.

Фахівці відділу активної підтримки безробітних Володимир-Волинської міськрайонної філії Волинського обласного центру зайнятості разом з учнями відвідали місцеве Вище професійне училище..

Старший майстер виробничого навчання Валентин Венгер ознайомив учасників заходу із специфікою професій електромонтера, електрозварника та верстатника деревообробних верстатів, вимогами, які ставляться до них та особливостями навчального процесу. А екскурсію в світ професії «кравець» провела майстер виробничого навчання Людмила Литвинюк. Школярі відвідали виробничі майстерні, за допомогою сучасного навчального тренажеру спробували себе в ролі електрозварника. 

В ході екскурсій акцент було зроблено на тому, що ці професії є затребувані, з перспективою постійної зайнятості у майбутньому та високою оплатою праці. А сам навчальний заклад гордиться своїми випускниками, котрі здобувають перемоги на різноманітних конкурсах професійної майстерності, дівчата відкривають власні справи та працюють в майстернях по пошиттю одягу, а хлопці працюють на підприємствах, де дані робітничі професії користуються великим попитом.

В міськрайонній філії нагадують, що подібні профорієнтаційні заходи мають на меті пропагувати актуальні на місцевому ринку праці робітничі професії, переконувати молодь у перевагах здобуття тієї чи іншої, надавати інформацію про можливості навчання та перспективи працевлаштування. 

Читайте також: У Володимирі відкрили сучасний Центру зварювання








 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024