Музею Корсаків подарували унікальне історичне видання з ілюстраціями Миколи Кумановського

19 Серпня 2019, 15:30
980

Внаслідок творчого тандему двох відомих волинян – засновника спеціальності «Політологія» СНУ імені Лесі Українки Богдана Яроша та геніального художника Миколи Кумановського 20 років тому видали історичне видання «Сторінки політичної історії західноукраїнських земель (30-ті – 50-ті рр. ХХ ст.).

Його унікальність полягає як у текстовій частині, глибокому  дослідженні історичних процесів, які вивчав та уніфікував Богдан Ярош, так і в графічному оформленні самим Миколою Кумановським.

Власне тому, Оксана Ярош – донька автора видання, завідувачка кафедри політології та державного управління СНУ імені Лесі Українки передала книгу керуючому партнеру МСУМК Лесі Корсак.

«Маю честь передати цю книгу у дарунок для Художньо-меморіального музею Миколи Кумановського», – зазначила Оксана Ярош під час зустрічі з Лесею Корсак.

Довідково: художньо-меморіальний музей Миколи Кумановського змушує заглибитись у символічну суть митця й усвідомити, яка виразна, трепетна і яскрава особистість жила поміж нас і намагалася відтворити в ху­дожніх образах, складних сюжетних композиціях драма­тичні імпульси доби. У музеї продемонстровані меморіальні речі художника: офортний станок, пензлі, мастихін, старий мольберт, на якому – останнє незаверше­не полотно.

Микола Кумановський помер 2 серпня 2016 року. Він є автором грандіозного доробку станкового мистецтва, малярства та графіки. 

Коментар
19/03/2024 Понеділок
18.03.2024
17.03.2024