Володимирщина готується до фестивалю «Український коровай-сузір'я»

04 Вересня 2019, 13:45
1515 Джерело: Фото з архіву

Цьгоріч, у жовтні, вдванадцяте на Володимирщині відбудеться грандіозний фестиваль – «Український коровай-сузір'я».

Відтак, днями відбулося чергове засідання організаційного комітету, – інформує відділ внутрішньої політики та інформаційної діяльності апарату райдержадміністрації.

У ході робочої зустрічі стало відомо, що уже зголосилися взяти участь у виставці два десятки майстринь-коровайниць із нашого та інших районів Волині. Радуватиме око відвідувачів і традиційна виставка снопів, де працівники культури об’єднаних територіальних громад краю та гостей фестивалю представлять своїх красенів із колосся.

А як зазначила директор районного будинку культури Зінаїда Петровс, цієї суботи, 7 вересня, у рамках фестивалю відбудеться пленер художників «Палітра коровай-сузір’я», у якому вже зголосилося взяти участь десять митців. Також вона представила для обговорення ескізи однієї із фотозон.

При цьому, варто зазначити, що яскравих місцин, де відвідувачі фестивалю зможуть зробити колоритні фото на пам’ять буде, як і кожного року, чимало. Зокрема, кожна ОТГ Володимирщини обіцяє біля етномайданчика облаштувати власну фотозону.

Досить цікавою та насиченою буде й програма для дітей. Її сценарій поки обговорюється, але вже відомо, що працюватиме дитяче містечко із надувними гірками і батутами, а також проводитиметься багато цікавих конкурсів та забав.

Не оминули увагою й дійств, що відбуватимуться на додатковій сцені. При цьому, співголови оргкомітету Сергій Романюк й Алла Мельник закликали представників громад, які теж прибули на засідання, активізувати роботу з підготовки виставок вишитих рушників «На щастя на долю», дитячих малюнків, знарядь праці та весільних фото.

Також кожен, хто відвідає «Український коровай-сузір’я» матиме можливість взяти участь у майстер-класах, які проводитимуть народні умільці.

Нагадуємо фестиваль «Український коровай-сузір'я»  – це, насамперед, відродження національних звичаїв та популяризація кращих духовних надбань українського народу, а водночас і старовинних весільних обрядів.

Читайте також: У Володимирі зустріли народну артистку України Ніну Матвієнко

1



 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024