«Люди вважають, що у них відберуть землю, школи і медпункти закриють», – Ярослав Матвійчук про настрої мешканців Зарічанської ОТГ

31 Січня 2020, 18:00
1703

Мешканці Зарічанської громади помилково вважають, що що у них відберуть землю, школи і медпункти закриють, а громада стане депресивним районом біля Володимира. 

Про це, в ході спулкування із мешканцями громади, дізнався перший заступник міського голови Володимира-Волинського Ярослав Матвійчук і написав у своєму дописі у фейсбук.

«Сьогодні побував із робочою поїздкою у Зарічанській ОТГ, зокрема, відвідав місцеві ФАПи, де ознайомився з умовами надання медичних послуг і поспілкувався із їх працівниками та місцевими жителями, що прийшли на прийом до лікарі ЗПСМ, які відповідно до графіку виїздів, проводили медичний огляд мешканців сіл Дігтів та Новосілки.
Найбільше людей цікавить, що буде, у рамках продовження децентралізації, з їхніми ФАПами та й іншими бюджетними установами громади.
Люди помилково вважають, що у них відберуть землю, школи і медпункти закриють, а громада стане депресивним районом біля Володимира.
До слова, в громаді працює 7 медпунктів, де досить багато уже всього зроблено. Однак, чимало ще й потрібно зробити, адже це заклади, які потребують особливої уваги і достатньо великого ресурсу для того, аби створити комфортні умови як для медиків, так і для пацієнтів, які звертаються сюди за допомогою.
Тож вкотре акцентую увагу на необхідності інформування та діалогових заходів, щоб у цій справі дійти консенсусу, який стане не перепоною, а стимулом майбутнього розвитку», – йдеться у дописі.

Читайте також: Зарічанська громада не хоче «родичатися» з Володимиром, люди шукають правду у владних кабінетах

Нагадаємо, нещодавно у Міністерстві розвитку громад та територій України відбулась нарада, де обговорили проблемні питання та визначили шляхи спільної роботи у напрямку децентралізації. Волинська ОДА. Зокрема, важливим моментом став розгляд пропозиції Волинської ОДА щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського.

Варто зазначити, що позицію щодо приєднання Зарічанської ОТГ до Володимира-Волинського підтримали Асоціація міст України та експерт з місцевого самоврядування Василь Гром.

Читайте також: Яку з громад можуть приєднати до Володимира-Волинського


















 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024
25.04.2024