У Володимирі презентували історико-архітектурний план міста та проект зон охорони пам’яток

16 Лютого 2020, 14:24
1646

У Володимирі-Волинському презентували «Історико-архітектурний опорний план міста та проект зон охорони пам’яток», а також актуалізовану картографічну основу Володимира-Волинського у масштабі 1:2000.

Робоча зустріч відбулася 14 лютого у коференц-залі центру надання адміністративних послуг , – інформують у міськраді.

На замовлення управління архітектури та містобудування розроблено ТОВ «НПК МІСТО України» «Історико-архітектурний опорний план міста та проект зон охорони пам’яток м. Володимир-Волинський Волинської області».

Презентація відбувалася за участі першого заступника міського голови Ярослава Матвійчука, заступника міського голови Лариси Кулікової, керуючої справами Ірини Ліщук і депутатів міської ради.    



1

 

Як зазначив під час презентації Ярослав Матвійчук, в історико-архітектурному опорному плані та проекті зон охорони пам’яток вказані межі історичного ареалу міста, охоронних зон пам’яток, і охоронюваного ландшафту, регулювання забудови  й археологічного культурного шару. Тож надалі при проведенні містобудівної діяльності будуть враховуватися всі зони та межі для охорони культурної спадщини.

Також протягом травня-вересня 2019 року  ТОВ «КОМПАНІЯ ГЕОНІКС» напрацювала актуалізовану картографічну основу Володимира-Волинського у масштабі 1:2000, про яку теж говорили на зустрічі.

«Завдяки актуалізації картографічної основи міста спроститься робота з надання містянам послуг топографо-геодезиної зйомки для отримання містобудівних умов та обмежень для проектування об’єктів будівництва. Також це дасть змогу консультувати щодо доцільності та можливості будівництва, розробляти містобудівну документацію, а також стане хорошою основою й для ряду інших цілей, які виникають в результаті господарської діяльності служб міста», – зазначив перший заступник міського голови Ярослав Матвійчук.

Читайте також: У Володимирі презентували Програму підтримки енергоефективних заходів для ОСББ






 

Коментар
26/04/2024 П'ятниця
26.04.2024