Про проблеми військових пенсіонерів, чорнобильців та пільговиків, - говорили на зустрічі з народним обранцем

02 Березня 2017, 10:00
9362

Учора в клубі військової частини відбулася зустріч народного депутата України Ігоря Гузя з членами Володимир-Волинських міських добровільних організацій «Захисник», «Спілка Чорнобиль» та міськрайонної організації ветеранів Афганістану (воїнів- інтернаціоналістів). 

Питання, що цікавили колишніх військових та ліквідаторів аварії Чорнобильської АЕС стосувалися перерахунку військових пенсії, добудови 44-квартирного будинку для військових, фінансової підтримки військово-патріотичного центру «3-ій полк», виплати одноразової допомоги  учасникам бойових дій, повернення ім’я 51-й ОМБр тощо.

Ігор Гузь на початку зустрічі прозвітував про свою діяльність, після чого відповів на всі поставлені запитання.

Щодо перерахунку та підвищення військових пенсій та виплати одноразової допомоги учасникам бойових дій.

- Я порушував це питання у парламенті, виступав на брифінгах разом з ветеранами МВС, але мене не почули. Підвищення на ці категорії потребує величезних коштів, які вимірюються мільярдами гривень, яких поки не закладено у бюджеті. Сьогодні головна увага приділяється оборонній системі. Крім того, вдалося підвищити мінімалку та підняти заробітну плату учителям.

Чому не відстояли чесне ім’я легендарної 51 ОМБр?

- Про те, що рішення Головнокомандуючого України щодо розформування бригади вважаю неправильним та помилковим, я говорив  під час виборчої кампанії у 2014 році. На мою думку, цей військовий підрозділ, який показав себе з кращого боку і поніс найбільші втрати, перетворили на зрадників і оббрехали. Але я не в силі змінити рішення Президента України.

Чи повернуть право на першочергове щорічне безоплатне забезпечення санаторно-курортними путівками ліквідаторам Чорнобильської АЕС ІІ категорії?

- Ми намагатимемось вирішити це питання, бо воно дійсно є болючим. Вже зараз потрохи відміняємо усі «драконівські» закони, що були прийняті протягом 2014-2015 роках. Сподіваюся, до кінця року розв’яжемо і цю проблему.

Чи можна надати фінансову допомогу військово-патріотичному центру «3-ій полк», до якого вже долучилось більше чотирьохсот чоловік?

- Я сам половину життя займаюсь патріотичним вихованням, тож обіцяю по мірі можливості підтримати організацію.

Серед інших питань, що цікавили присутніх, були питання особистого характеру, комунальної сфери, стану доріг, роботи Верховної Ради. Наприкінці зустрічі нардеп запросив військових пенсіонерів та учасників бойових дій на брифінг, на якому збирається виступити на їхню підтримку.

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024