Розповіли, з ким могли контактувати хворі на COVID-19 володимирчани

29 Квітня 2020, 19:20
1429

Нові випадки Covid-19 у Нововолинську пов’язані із містянкою, яка перебувала на лікуванні в обласному онкодиспансері і яку на Великдень відпустили додому, де вона зустрілася зі своїми дітьми й внуками. Після цього жінка знову повернулася у медичний заклад. Через кілька днів ПЛР тестування підтвердило у неї коронавірусну хворобу. А тепер Covid-19 діагностували ще й у її чоловіка та доньки, які проживають разом із нею.

Ще одне вогнище коронавірусу – пов’язане із селом Рогожани Володимир-Волинського району. У подружжя, яке проживає там, але працює на підприємствах Нововолинська, підтвердили коронавірус. Чоловік працює на підприємстві «Нововолинськводоканал», жінка – на ТзОВ «Хан-Електробау Україна». І контактних у них може виявитись чимало. Про це йшлося сьогодні, 29 квітня, під час чергового засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, повідомляє видання «Нововолинськ.com.ua».

Так, міський голова Віктор Сапожніков зазначив, що наразі ситуація – не стабільна. Пік захворювання – ще попереду.

За його словами, за минулу добу в Нововолинську виявили 3 нові випадки коронавірусної хвороби. Тож тепер тут зареєстровано 44 випадки захворювань на Covid-19, які підтверджені лабораторно. З них 6 людей вже одужали від цієї хвороби. 2 випадки завершилося летально. Таким чином, зараз на недугу хворіє 36 нововолинців.

«Серед усіх хворих на коронавірус пацієнтів нашого міста 14 перебувають на стаціонарному лікуванні: 5 лікуються в інфекційному відділенні Нововолинської центральної міської лікарні, 4 людей перебувають у реанімації, з яких 1 підключений до апарату ШВЛ. 5 хворих з Нововолинська лікуються в обласній лікарні. Ще 22 отримують лікування амбулаторно», – повідомив він.

Також очільник міста зазначив, що всього у Нововолинську взято 394 забори матеріалу на виявлення вірусу Covid-19 методом ПЛР,  в тому числі за минулу добу – 22. Окрім цього, зроблено 132 швидких тестів, з них за минулу добу – 12.

За словами завідувачки Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинський обласний лабораторний центр МОЗ» Наталії Мариніної, головна небезпека поширення коронавірусної інфекції в тому, що виявляються нові вогнища захворювання. Так новий осередок – «Нововолинськводоканал», де вже двоє хворих працівників, та завод ХАН-Електробау, де інфікована працівниця.

«Захворіли чоловік і його дружина, які живуть у селі Рогожани Володимир-Волинського району, але працюють на підприємствах Нововолинська. Жінка працює на ТзОВ «Хан-Електробау Україна». Тут контактними можуть бути колеги, які працювали разом із нею в зміні і кілька з інших, разом з якими і кому вона здавала свою зміну. Також вона була в гостях у родичів в одному із сіл Іваничівщини. То ще там можуть бути контактні. Але зараз списки тих, з ким ця жінка контактувала, ще уточняються. А чоловік працює на підприємстві «Нововолинськводоканал», був в тій самій зміні, де вже раніше був підтверджений випадок коронавірусного захворювання. Вони разом працювали. То контактні ймовірно ті самі», – розповіла Наталія Мариніна.

Вона зазначила, що найбільш уражена вікова категорія від 50 до 79 років. Загалом у Нововолинську заражених 8 медиків лікарні, троє швидкої допомоги та один провізор аптеки. Всього з початку епідемії розслідувано понад 80 підозр на імовірне зараження, за останню добу поступило 4 підозри й зареєстровано 9 вогнищ Covid-19.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024