У Володимирі-Волинському презентували нову амбулаторію. ФОТО

22 Жовтня 2020, 16:15
3241

У Володимирі-Волинському 22 жовтня презентували нову амбулаторію загальної практики сімейної медицини у селищі цукрового заводу.

Амбулаторія створена за кошти міського бюджету й обслуговуватиме близько 5 тисяч мешканців, з яких майже 1 тисяча – діти, інформують у міськраді. 

Послугами медичних працівників будуть користуватися жителі не лише селища цукрового заводу, а й прилеглих сіл, де немає таких амбулаторій.

Це повністю відремонтоване приміщення з просторими кабінетами, зручними для лікарів та пацієнтів. Вартість робіт – понад 4 мільйони гривень.

Оновлені кабінети оглянув міський голова Петро Саганюк. 

«Мешканці селища цукрового заводу часто зверталися до мене, бо район віддалений, а обстежитися було ніде. Питання медицини треба вирішувати першочергово, тому ми почали шукати шляхи. Підтримав і депутатський корпус. Першочергово викупили цю будівлю і сьогодні можете побачити, яку гарну амбулаторію маємо. Відремонтували її за кошти міського бюджету. Тут є ще інша частина приміщення, з якою будемо думати, що зробити. Хотів би подякувати нашим будівельникам, зокрема Миколі Боренку, за те, що добросовісно виконували роботи і відремонтували цей об’єкт. Гордимося, що він у нас є. Думаю, це буде гарний подарунок містянам», – зазначив очільник міста.

Генеральний директор КП «Володимир-Волинський центр первинної медичної допомоги» Катерина Чубок доповнила, що прийом будуть проводити лікар загальної практики сімейної медицини і лікар-педіатр. З часом люди зможуть отримувати тут весь спектр послуг, які надаються на первинному рівні.

«Ви знаєте історію створення цієї амбулаторії, яку ми планували збудувати за кошти Світового банку, але, на жаль, це нам не вдалося. Однак, дякуючи міській владі, були спрямовані кошти з бюджету міста на її облаштування. З часом тут будуть проводитися лабораторні аналізи, ЕКГ-дослідження та інші обстеження, яких потребують наші пацієнти», – зауважила Катерина Чубок.

Прийом пацієнтів у новій амбулаторії розпочнуть уже з понеділка. 

Читайте також: «Сімейний лікар – не цілодобовий сервіс»: у НСЗУ пояснили, чи можна дзвонити серед ночі









 

Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024