Президент запустив насінневий завод у П’ятиднях

24 Травня 2017, 17:07
11294

24 травня Президент України Петро Порошенко з робочим візитом відвідав Волинь. Це перший візит  Глави  держави після його обрання на високий пост.

Робоча зустріч  розпочалася із відвідування митного переходу «Ягодин», звідки ескортом гелікоптерів Порошенко прибув у село П’ятидні, де за його участі відбувся запуск агро-інженерного комплексу ТзОВ «П'ятидні», серцем якого є насінневий завод.

Коротенька довідка: сума інвестицій – 1,5 млн грн. Потужність – 10 тонн насіння (крім кукурудзи) за годину.  Потужності заводу  мають змогу забезпечити насіннєвим матеріалом  увесь Західний регіон.  Якість насіння  позитивно впливає на  підвищення врожайності посівів. Один із могутніх 5-ти заводів України. Побудований спільно з німецькими партнерами.

Сама зустріч запланована  на 13 годину, проте Гаранта довелося чекати більше півтори  години. Охорона із собаками та спеціальними пристроями, перевірка через металорамку,  пропуск тільки за списками та попередня акредитація представників ЗМІ – організаційні моменти, без яких на територію заводу потрапити було неможливим.

Під час довготривалого очікування вдалося поспілкуватися із директорм ТзОВ «П’ятидні» Валерієм Дібровою, котрий на запитання «чи  озвучите на зустрічі проблеми в агросекторі», наголосив, що нині з Президентом запланована  святкова зустріч, і про наболіле ніхто не буде говорити.  Хоча він твердо переконаний, що Петру Порошенку вони відомі.

Президента супроводжувало два гелікоптери, які приземлилися на спеціально змонтовані площадки за декілька хвилин перед тим, як сів вертоліт Порошенка.  Після привітання з присутніми, Петро Порошенко  більшу частини свого виступу присвятив безвізовому режиму та видачі біометричнх паспортів.   Запевнив присутніх в тому, що нарада із міністрами, яку він планує провести у Луцьку, допоможе вирішити усі проблеми щодо безперешкодного перетину кордону, черги біля якого він бачив на Ягодині.

Після цього Порошенко подякував своєму другові (ось тільки не уточнив кому – Гунчику чи Діброві), який запросив його на відкриття сучасного комплексу.  Зауважив, що сільське господарство дає мільярдні прибутки в казну країни, тому розвиток агрокомплексу вважає першочерговим завданням держави.

Після перерізання стрічки, Президент пройшовся виставковою залою та завітав до апаратної кімнати, де за допомогою комп’ютерної програми запустив виробництво.  Сівши у стілець перед  комп’ютером, Петро Порошенко з усмішкою вимовив: «колись натискали на червону кнопку, а нині варто натиснути на мишку...».

Подякувавшии колективу заводу та окремо Валерію Діброві, сфотографувавшись із присутніми на згадку, Президент сів у свій вертоліт та залишив Володимир-Волинський район.









 Відео - ІА Волинські новини.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024